Povodom manifestacije Noć knjige 2019. Organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara organizirao je nagradni natječaj Koji si ti lik?!

Tema je odabrana u skladu s temom ovogodišnje Noći knjige – ove godine značajne rođendane slave naši najdraži likovi i heroji: prošlo je 180 godina od objavljivanja romana Junak našeg doba, 90 godina od prve pojave Popaja, 80 je godina izlaženja Marvelovih stripova, 50 godina izlaženja Alana Forda…

Državni natječaj za likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola provela je Hrvatska udruga školskih knjižničara u suradnji sa stručnim suradnicima školskim knjižničarima.

Na natječaj su pristigla 72 litararna rada i 81 strip iz 78 osnovnih i srednjih škola Hrvatske i jedne hrvatske osnovne škole iz Luksemburga.

Tročlano Povjerenstvo za odabir najboljih literarnih radova sastavljeno od predstavnika organizatora u sastavu: Vanja Jurilj (predsjednica Povjerenstva, Hrvatska udruga školskih knjižničara), Sanja Repanić Blažičko (Knjižnice grada Zagreba) i Ivana Radenović (Knjižnice grada Zagreba), od pristiglih je radova odabralo tri rada koji prema kriterijima originalnosti ideje i kvaliteti najbolje prikazuju zadanu teme, među  njima je i učenik Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška, Sandro Savi.

Strip “Batman profesor” učenika 2. G razreda pod vodstvom mentorice Angeline Bijelić odabran je za najbolji u kategoriji srednjih škola na razini države.

Odabrani stripovi bit će nagrađeni i izloženi na otvorenju manifestacije Noći knjige, u utorak, 23. 4. u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Foto: ETEŠNG 

Komentari
Prethodni članakZa najslađi Uskrs: Čokoladna jaja kao ukras i ukusan desert
Sljedeći članakUsusret “Bljesku”: 30.travnja rezervirajte za “Festival čobanca” i koncert “Bljesku u čast”