Već treću godinu zaredom u Pučkom otvorenom Učilištu u ožujku organiziraju prigodna događanja povodom Međunarodnog dana žena, dana koji budi svijest o položaju žena u društvu, njihovim povijesnim borbama protiv diskriminacije, za ravnopravnost i jednake uvjete života i rada u danom okruženju.
 
Za vrijeme trajanja manifestacije, naglasak stavljamo na žene, njihovu kreativnost, pozitivnu energiju i snagu. Sva događanja u sklopu manifestacije za posjetitelje su besplatna, poručuju iz Učilišta.
 
Popis događanja u sklopu manifestacije:
NEDJELJA, 8. 3. U 17,00 SATI
BESPLATNA PROJEKCIJA FILMA MLIJEKO
 
NEDJELJA, 8. 3. U 19,00 SATI
BESPLATNA PROJEKCIJA FILMA PORTRET DJEVOJKE U PLAMENU
 
PONEDJELJAK, 9. 3. U 19,00 SATI
KARLOVAČKI KLAVIRSKI TRIO- KONCERT – Petromila Jakas, violina, Vanda Janković, violončelo i Marijana Pajić, klavir
 
PETAK, 13. 3. U 19,00 SATI – IZLOŽBA SKICE IZ EDENA AKAD. SLIKARICE EDIT GLAVURTIĆ UZ PREDAVANJE POVJESNIČARKE UMJETNOSTI SONJE ŠVEC ŠPANJOL
RADIONICA SUVREMENOG PLESA ZA ŽENE STARIJE ŽIVOTNE DOBI (OŽUJAK – SVIBANJ 2020.)
Foto: Ilustracija 
 

MLIJEKO
NEDJELJA, 8. 3. U 17,00 SATI
DOM KULTURE
ULAZ BESPLATAN!
ŽANR: komedija, drama
DRŽAVA: Island, Danska, Njemačka, Francuska
GODINA: 2019.
TRAJANJE: 92 minute
Redatelj: Grímur Hákonarson
Glume: Arndís Hrönn Egilsdóttir, Sveinn Ólafur Gunnarsson, Sigurður Sigurjónsson

O filmu:
Ova izrazito iskrena i humorna drama o ženi koja će uzdrmati svoju lokalnu zajednicu nakon što se suprotstavi korumpiranom sustavu, još je jedan u nizu sjajnih nezavisnih naslova koji posljednjih godina čine islandsku kinematografiju jednom od najzanimljivijih na svijetu. Grimur Hakonarson pripada skupini relativno novih izuzetno zanimljivih autora koji dolaze iz male, ali vrlo uzbudljive islandske kinematografije.

Festivali i nagrade:
Toronto Int’l Film Festival 2019.

PORTRET DJEVOJKE U PLAMENU
NEDJELJA, 8. 3. U 19,00 SATI – ULAZ BESPLATAN!

PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU, 2019., Francuska, 121 min.
Žanr: povijesna drama, romantika
Redateljica i scenaristica Céline Sciamma ponovno se ujedinjuje s nagrađivanom glumicom Adèle Haenel u ovoj intimnoj i duboko dirljivoj povijesnoj drami. Bretanja, Francuska, 1760. godine. Slikarica Marianne dobiva zadatak napraviti vjenčani portret Héloïse, mlade djevojke koja je upravo napustila samostan. Héloïse je predodređena da se protiv svoje volje uda, a Marianne je mora naslikati bez njezinog znanja. Iz dana u dan ona ju promatra i potajno slika tijekom noći. Između dvije žene uskoro se rađa intimnost i privlačnost dok zajedno dijele Héloïseine prve i posljednje trenutke slobode, a sve dok Marianne slika portret koji će označiti kraj njihovog odnosa.

 
 
 
Komentari