Ljubav nema granica, a za Klepetana, ni nebo nije granica! Najpoznatiji hrvatski rodan Klepetan vratio se u ponedjeljak svojoj rodi Malenoj u Brodski Varoš nedaleko Slavonskog Broda.

“Poranio osam dana. Vratio se večeras (ponedjeljak) oko 18 sati kući u Brodski Varoš nakon šestomjesečnog zimovanja u Južnoafričkoj Republici i preletjelih 13,5 tisuća kilometara. S kartom u jednom smjeru”.

Najljepša ljubavna priča iz životinjskog svijeta dobila je tako 13. nastavak. Naime, Malena je još prije 20 godina ostala slomljena krila nakon što su je prije ozlijedili lovci i ne leti na jug pa njezin dugogodišnji partner, rodan Klepetan, svake godine putuje u Hrvatsku kako bi posjetio Malenu, a inače stiže oko 24. ožujka.

Čini se da je ljubav ovog puta bila još jača pa je Klepetan malo poranio.

Ipak, valja podsjetiti kako ova “ljubavna” priča ima i drugu stranu. Naime, mnogi o rodama pišu, a Stjepan Vokić o Malenoj već više od 20 godina brine sam, a situacija se ne mijenja.

“Srce mi ispuni radost kad Klepetan dođe. Treba preći tolike kilometre, to je pravo za zamisliti se”, rekao je prošle godine Stjepan, ali pred njim će i ove godine biti obveza da za ljubavni par tijekom sezone pribavi dovoljno hrane jer Klepetan sam to ne može.

Njegov trud zasad podupiru isključivo povremene donacije izazvane medijskom pozornošću, a medijska pozornost stiže sa svih strana jer ovaj zaljubljeni par postao je svjetska atrakcija.

Komentari
Prethodni članakOtvoren novi pogon Atlantic Grupe
Sljedeći članakPredstavljena knjiga akademika Stjepana Damjanovića