U novogradiškom Industrijskom parku danas je otvoren novi pogon Atlantic Grupe. Svečanosti otvorenja nazočili su premijer Zoran Milanović, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Uz nazočnost brojnih partnera tvrtke, o investiciji vrijednoj više od stodvadeset milijuna kuna progovorio je predsjednik Uprave “Atlantic grupe” Emil Tedeschi.
Radovi na izgradnji, opremanju i testiranju završeni su u manje od godinu dana.

U tvornici će se, u skladu s najvišim standardima u izradi hrane, proizvoditi energetske pločice namijenjene najvećim dijelom izvozu u EU.
99 posto kapaciteta iz ove tvornice ide u izvoz, kaže Tedeschi i dodaje:
– Atlantic grupa je najveći europski proizvođač proizvoda za sportaše. U toj niši smo i globalno jako ozbiljan igrač. Osim proizvoda pod našom vlastitom robnom markom “Multipower”, proizvodimo uslužno i za druge velike svjetske proizvođače i vjerujemo da ćemo nastaviti suradnju s američkim gigantom “Herbalife” za koji danas “Atlantic multipower” proizvodi oko sto milijuna komada energetskih pločica godišnje.
Projekt tvornice “Atlantic grupe” u Novoj Gradiški je realiziran u iznimno kratkom roku:
– Prva je lopata “zabijena” 1. svibnja, tvornica je počela s testnim radom već početkom prosinca i sada krećemo s redovnom proizvodnjom. Ovo je sigurno povijesni dan za “Atlantic grupu” jer ovo je jedna u sustavu naših tvornica koja je od iznimne važnosti. To je naša 16. tvornica, ali je prva koja je kompletno izgrađena “sa ledine” s potpuno novom tehnologijom. Danas ima 42 zaposlena, u svom punom kapacitetu brojit će 160 zaposlenih – dodaje Tedeschi.
Planira se i proširenje proizvodnje:
– Ove godine očekujemo između 35 i 40 milijuna barova, odnosno energetskih pločica. Kada tome dodamo potencijal našeg ugovora s “Herbalifom”, onda današnji kapacitet prve linije od 86 milijuna  vidite da neće biti dovoljan, zato je ostavljeno dovoljno prostora za proširenje i druge i treće proizvodne linije. Osim toga, u suradnji s Gradom Nova Gradiška rezerviran je i dodatni, jednako veliki teren za daljnje proširenje naših aktivnosti.
Treba biti otvoren i reći da su ovdje pobijedili biznis i komunikacija i pokazalo se da je u Hrvatskoj moguće neovisno o vlasti, ako postoje jasni poslovni prag, kvalitetan tim i kvalitetno zakonodavstvo, ostvariti u rekordnom roku ulaganja i napraviti zapošljavanje, promovirati zemlju kao mjesto za ulaganje i stvarati konkurentski proizvod za izvoz i globalno tržište.
Uvjeren sam da je ovo samo prva od investicija u Novoj Gradiški i da ćemo vrlo brzo otvarati drugu i treću liniju u ovom gradu.

Premijer Milanović o investiciji

Vlada Republike Hrvatske podržava ovakve investicije, istaknuo je premijer Zoran Milanović i dodao:
– Ja sam u ovu priču uključen koliko mogu biti s pozicije predsjednika Vlade Republike Hrvatske. Inicijativa za izgradnju tvornice “Atlantic grupe” je krenula još prije nekoliko godina, bio sam dobar s tadašnjim gradonačelnikom Josipom Vukovićem i sjećam se da je tada ova priča počela. “Atlantic” je tražio dobru lokaciju za svoju tvornicu i evo je danas u Novoj Gradiški. Ovo što je rekao predsjednik Uprave “Atlantic grupe” Emil Tedeschi da Hrvatska ima dobre zakone i da onaj koji imaju jasnu viziju i plan može taj posao realizirati je jako lijepo od njega. To je istina, ali je istina da moramo još jako puno raditi na poboljšanju poslovne klime i smanjivanju nepotrebne administracije. Toga još uvijek ima i pred time neću zatvarati oči – rekao je Milanović.

Komentari
Prethodni članakZavršeno provođenje projekta “Charisma maxima”
Sljedeći članakKlepetan se vratio Malenoj u Brodski Varoš!