Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske, od 18. do 24. siječnja, dogodilo se 17 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama (3 osobe lakše ozlijeđene) i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su tijekom nadzora prometa, utvrdili 320 prometnih prekršaja, od kojih 108 prekršaja nepropisnih brzina, 45 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 8 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 3 prekršaja upravljanja bez položenog vozačkog ispita, 3 prekršaja upravljanja pod zabranom, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (nepoštivanje prednosti prolaska, obveze vozača prema pješacima i sl.).

Utvrđena najveća nepropisna brzina od 200 km/h, te najveća koncentracija alkohola od 2,80 promila

Prošli tjedan (dana 20. siječnja, u 1,50 sati), policijski službenici su utvrdili najveću nepropisnu brzinu od 200 km/h, na autocesti A3, kojom prilikom je osobnim automobilom (PU registracijskih oznaka) upravljao 50-godišnjak. Također je istoga dana utvrđeno, da 48-godišnjak, u Slavonskom Brodu, upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (s 2,80 promila).

Na blagdan Sv. Vinka 10 alkoholiziranih vozača

U pojačanim nadzorima tijekom vikenda, uključujući dan Svetog Vinka, policijski službenici su utvrdili prisutnost alkohola kod 10 vozača. Najveća koncentracija alkohola očitana je u organizmu 63-godišnjaka, koji je dana 22. siječnja, u 15.40 sati, u Rešetarima, upravljao osobnim automobilom s 2,19 promila alkohola u organizmu, a koji je odmah isključen iz prometa i zadržan u policiji na otriježnjenju. Policajci su za vikend sankcionirali 56-godišnjaka iz Zagreba, koji je dana 23. siječnja, u 16.1sati, upravljao osobnim automobilom (njemačkih nacionalnih i registracijskih oznaka), krećući se autocestom A3 nepropisnom brzinom od 175 km/h. Također je sankcioniran i 27-godišnjak, koji je dana 23. siječnja, u 14.05 sati, kroz naselje (Slavonski Brod), upravljao osobnim automobilom, krećući se brzinom od 94 km/h.

Policijski službenici nastavljaju sa aktivnostima nadzora prometa, te apeliraju na sudionike u prometu na pojačan oprez i pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakPotpisani ugovori sa 43 nova stipendista Općine Rešetari
Sljedeći članakDVD Ljupina bogatiji za jedno vatrogasno vozilo