Nakon što je utvrđena konačna rang – lista pristupnika natječaja za dodjelu stipendija Općine Rešetari u školskoj/akademskoj 2020./2021. godine, 43 nova stipendista Općine Rešetari, 25 učenička srednjih škola, 14 studenata i 4 studentske stipendije za izvanredne studente, potpisali su Ugovore o stipendiranju za školsku/akademsku 2020./2021. godinu.

Svečano potpisivanje Ugovora održalo se uz epidemiološke mjere u vijećnici Općine Rešetari u prisustvu predsjednice Općinskog vijeća gđe Milke Perković i načelnika Zlatka Age.

Stipendije se dodjeljuju prema tri kriterija. Prema kriteriju darovitosti, deficitarnih zanimanja i socijalnom kriteriju.

Tijekom protekle akademske 2019./2020. godine diplomiralo je 5 dosadašnjih stipendista Općine Rešetari kojima je Načelnik uputio čestitke na uspješnom završetku studija i truda koji su pri tome uložili te svima, ako je potrebno, dostaviti preporuke u svrhu reguliranja daljnjeg školovanja i zaposlenja.

U školskoj/akademskoj 2020./2021. predviđena sredstva za stipendije učenika i studenata po svim kriterijima ukupno iznose 143.000,00 kuna.

U zadnjih 4 godine Općina Rešetari ukupno je isplatila 300.000,00 kn za svoje učenike i stipendiste.

Općina Rešetari isplaćuje sredstva odabranim stipendistima te, u skladu s Odlukom o stipendiranju studenata i učenika i potpisanim Ugovorima, prati tijek njihovog školovanja tijekom razdoblja stipendiranja.

Komentari
Prethodni članakNe igrajte se sa zakonom: Skupa cijena odbijanja alkotestiranja!
Sljedeći članakVozio autocestom 200 km/h; najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,80 promila