Primopredajom ključeva Mazde BT 50 DVD Ljupina jučer je postala bogatija za novo vozilo. Riječ je o GPV/VT vozilu za gašenje požara sa spremnikom vode i visokotlačnom pumpom.

Vozilo je od velikog značaja za intervencije DVD-a Ljupina, a zbog svoje veličine i 4×4 pogona moći će lakše pristupiti i teško pristupačnim terenima. Zadovoljstvo nabavljenim vozilom izrazio je predsjednik DVD-a Ljupina, Zoran Gazibarić:

-“Zbog potreba našeg DVD-a za vozilom obratili smo se Gradu Novoj Gradiški i zamjeniku gradonačelnika Borislavu Vidošiću koji su nam izašli u susret i omogućili nam ovo vozilo. Ovo vozilo će nam pomoći u raznim intervencijama, a opremljeno je s visokotlačnim modulom, cisternom 250 litara i sa spremnikom od 50 litara pjenila. Također je opremljen izolacijskim aparatima, naprtnjačama i svime što je potrebno za jednu intervenciju.”

Vrijednost investicije je 150.000,00 kuna, a ključeve vozila predsjedniku DVD-a Ljupina predao je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić:

-“Članovi DVD-a Ljupina izrazili su potrebu za jednim ovakvim vozilom i donijeli su nam sve potrebne materijale koje smo mi pregledali i odlučili im pomoći nabavkom ovoga vozila, a to su svojim radom i zaslužili. Prije dvije godine smo im predali jedno kombi vozilo za prijevoz, međutim ovo je ipak jedno interventno vozilo koje će im služiti za razne intervencije kojih će nadam se biti što manje, ali evo kada ih ipak bude da im olakša posao.

Komentari
Prethodni članakVozio autocestom 200 km/h; najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,80 promila
Sljedeći članakOsam novih pozitivnih osoba u Brodsko posavskoj županiji, dvije preminule od COVID-19