Ako ste od onih koji ne mogu zaspati bez da su prije spavanja zavirili u hladnjak i malo ga “opustošili” ili od onih koji tijekom noći “mjesečarite” do hladnaka ili pak od onih koji imaju navike ili prilike tek kasno večerati i mislite da vam se zbog toga skupljaju suvišni kilogrami donosimo vam namirnice koje smijete jesti u kasne sate, a od kojih se ne bi trebali suviše debljati. 

To su: 

Pileća prsa- Ili bijelo meso bilo koje druge životinje jer sadrži puno proteina i gotovo je bez masnoće. Bijelo meso može biti kuhano ili pečeno, samo ne pripremljeno na ulju.

Riba- bilo koja riba bogata je proteinima, a potrebno joj je manje od tri sata da se probavi zato je idealan saveznik u kasnim večerama.

Bundeva – sezonska namirnica koja nije samo korisna, već i bez kalorija. Krem juha od bundeve sa začinama ili bundeva iz pećnice mogu se jesti čak i hladne ako ste previše lijeni da biste je zagrijali noću.

Jaja- iznenadili biste se, ali možete ih jesti ne samo za doručak. Proteini u sastavu brzo gase osjećaj gladi bez preopterećenja stomaka.

Kefir- kiselo mlijeko možete jesti bez straha od dobijanja dodatnih kilograma. Kefir dobro zadovoljava glad i poboljšava probavu, a niske je kalorijske vrijednosti. 

Na Vama je samo da ovim namirnicama opskrbite svoje hladnjake i siti ste u svako doba dana, ali i noći. 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakNema „ptice do prasice”: U tijeku pripreme za „Cernički krmokolj” / foto
Sljedeći članakNajmlađi novogradiščani obilježili Svjetski dan audiovizualne baštine