Zadnji četvrtak u mjesecu listopadu već 34. godinu zaredom u Cerniku je rezerviran za tradicionalnu i nadaleko poznatu manifestaciju od dobrog zalogaja i pjesme, čuveni „Cernički krmokolj”. Ideja koja je krenula prije 34 godine u ovom pitomom slavonskom mjestu u potpunosti je zaživjela, stoga se svi ljubitelji dobrog slavonskog zalogaja, autohtonih specijaliteta i pića unaprijed raduju subotnjoj fešti. Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav” jučer su se, već tradicionalno okupili u „Slavin domu” u Cerniku i krenuli s pripremama za najveći gastro događaj godine, prvi službeni početak kolinja ili kako ga mi po narodski zovemo, krmokolja u našem kraju.

Od ranog jutra skupila se dobro znana ekipa vrijednih „Tomislavaca” i krenula s pripremama.

Kako kaže predsjednik društva Đuro Vuk, „za slobodu” tj. dobru subotnju slavonsku večeru ovoga su puta „pale” četiri svinje od kojih će se napraviti slasne kobasice, mesne i krvne, čvarci i sve ono što ide…

Tu su i nezaobilazni cernički ćupeteti, slano jelo s nadjevom od mesa koji su nadaleko pronijeli ime Cernika i zbog kojih se svake godine u ovo mjesto i na manifestaciju vraća sve veći broj posjetitelja.

– Svatko radi svoj dio posla, nema potrebe posebno raspoređivati. Bitno nam je da se posao dobro odradi, da se zabavimo i dobro ugostimo naše prijatelje i posjetitelje. Zabavit ćemo se i mi, sve posjetitelje u subotu, 27. listopada u Hrvatskom domu u Cerniku očekuje dobra gastro ponuda, slavonska večera „po redu”, cernički ćupteti i glazba Tamburaškog sastava „Rubato”. Drago nam je da nastavljamo tradiciju, mi ovo volimo, to nas okuplja, raduje i naravno, idemo dalje – kaže Vuk.

 

no images were found

 

 

 

Komentari
Prethodni članakDani hrvatskog turizma: Eko etno selo Stara Kapela dobilo prvu nagradu u kategoriji „Održivi turizam” / foto
Sljedeći članakVolite noću zaviriti u hladnjak? Evo što smijete gricnuti bez grižnje savjesti