Na novogradiškom području, svima već dobro poznata Vokalna skupina Aurora, na prepunoj ljetnoj terasi Kavane Exit održala je svoj prvi cjelovečernji koncert koji je bio spoj modernih i tradicionalnih izvedbi. 

Koncertna večer krenula je blokom folklorno tradicijskih slavonskih pjesama: Slavonijom polegla je magla, Lipo ti je rano uraniti, Crne oči, Volim diku.

A kako bi koncert poprimio dodatnu čar, gošće na koncertu bile su Filipa Banovčić i Gabriela Redžić koja svira na najmanjoj gitari – UKULELE.

U drugom izlasku, Aurore su izvodile duhovne šansone  – Stavi me kao znak, Kao košuta, Ne boj se jer ja sam s tobom, Hvalospjev ljubavi, Srce predajem ti, a nakon njih predstavile su se i gošće Nives Dragičević i Marija Pejić koje su izvele igrokaz, za one nešto mlađe gledatelje na ljetnoj terasi.

Članice vokalne skupine izvodile su i tradicijske, dalmatinske, istarske, makedonske i bugarske pjesme: Sinoć kad san ti proša, Što mi e milo, Čija je ono divojka, Naranča, U našeg Marina, Ergendedo, a potom su gosti uživali u nastupu mlade pijanistice Rebeke Todorović.

Za kraj, zvijezde večeri ostavile su gospel glazbu: Siyahamba, The lion sleeps tonight, This little light, I will foolow him, Happy day, a nakon njih, kao šlag na kraju, uslijedio je nastup darovitog mladića Domagoj Džanije.

Na kraju dana, predsjednica Udruge, Marinela Banovčić, zahvalila se svima na dolasku i podršci, te uručila zahvalnice za pomoć u realizaciji projekta ”Aurorine glazbene poslastice” : Kontoar d.o.o, Mirela Glavaš, Kavana Exit, Industrijsko obrtnička škola Nova Gradiška, župan Danijel Marušić, Grad Nova Gradiška, te svim mladim gostima i izvođačima, kao i sponzorima i pokroviteljima.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakTko su dobitnici javnih priznanja Općine Rešetari
Sljedeći članakŽupan Marušić primio članove Odbojkaškog kluba invalida “Marsonia”, prvake Hrvatske lige u sjedećoj odbojci / foto