Ovoga ljeta sva naselja u općini Rešetari, pa tako i dijelovi Grada Nove Gradiške i općine Cernik imat će osiguranu pitku vodu, a stanovništvo, posebno u mjestima u brdskom dijelu, riješit će se problema opskrbe vodom u mjesecima kada vode uistinu manjka.

Naime, radi se o projektu ”Vodosprema Rešetari” koji je započet 2010. godine, a radovi su krenuli 2011. godine, no nisu realizirani u pravodobno vrijeme zbog poteškoća u financiranju. 

Kako doznajemo od načelnika općine Rešetari, Zlatka Age, konačno se privode kraju radovi na vodospremi, koja će općinu Rešetari svrstati među rijetke jedinice lokalne samouprave koje su u cijelosti riješile jedan od najvećih komunalnih i vrlo značajnih životnih problema stanovništva. 

-”Posebno mi je drago što se nalazimo u završnoj fazi radova izgradnje vodospremnika Rešetari. Ova faza ima posebnu draž iz razloga ne samo zato što dobivamo vodospremnik kao bitan faktor razvoja vodoopskrbe, za nas je vrlo bitna i sama cesta, jer se dio naselja građevinski proširuje i gdje će građanima biti omogućeno da unutar nove ceste mogu početi s gradnjom svojih stambenih objekata”. 

Član uprave Vodovoda zapadna Slavonija, Matej Severović, objasnio je svrhu ovog hvalevrijednog projekta:

-”Projekt ”Vodosprema Rešetari” rađen je u nekoliko faza, ali danas smo na završnoj. Svrha vodospreme je da mještani i na višim nadmorskim visinama uvijek budu opskrbljeni vodom”. 

Zadovoljstvo zbog završnih radova nije mogao prikriti ni gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić:

-”S obzirom na to da znamo kako smo prošle godine ostali nekoliko mjeseci bez vode, onda će naši Novogradiščani znati o čemu se radi. Naime, ova vodosprema je 180 metara nadmorske visine i omogućit će normalan pristup vodi svim našim sugrađanima jer riječ je o brdovitom dijelu Nove Gradiške. Također uskoro se završava i vodosprema na Bačicama, a povezivanjem ova dva sustava u Rešetarima i na Bačici, imat ćemo konačno riješen problem dolaska vode u sve naše domove”. 

U aglomeraciji sudjeluje i Općina Cernik, za koju će ovo imati veliko značenje, naglasio je načelnik općine Cernik Vitomir Žakić:

-”Mi smo zadovoljni, ali postoji problem s kojim se susrećemo, a to da neka mjesta nisu dobila priključke za vodu, kao što su Baćindol, Banićevac i Šumetlica, ali naravno to ćemo raditi naknadno, borit ćemo se da i ti ljudi što prije dobiju vodu”. 

Završnim radovima nazočio je i član uprave Vodovoda zapadna Slavonija, Davor Rukavina, koji također s nestrpljenjem iščekuje da Vodosprema Rešetari krene u pogon. 

no images were found

Komentari