Učilište “Matija Antun Relković” nastavlja s organiziranjem kazališnih događanja i manifestacija za djecu. Gotovo da nema tjedna da na “daske koje život znače” ne dovedu neko novo kazališno ostvarenje i predstavu, kako za mlade, tako i odrasle Novogradiščane.

Danas su tako doveli glumce nezavisnih kazališta Teatra Poco Loco i Kazališne družine Pinklec s koprodukcijskom predstavom “Superjunaci”.

– Predstava je koreografsko plesnog tipa, fizički jako naporna i teška, a govori o očuvanju umjetnosti na Planeti Zemlji gdje se dobra i loša strana bore da spase ili unište umjetnost. Predstava je zanimljiva po tome što se isprepliće jako puno glazbenih ritmova. Rađena je prvi puta 2003. godine u Argentini, mi smo je obnovili, a klincima je jako zanimljiva jer ima jako puno brzih ritmova, a u njoj se isprepliću borilačke vještine, likovi iz stripova, bez nekakve velike filozofije – ističu glumci.

A klinci su zaista uživali. Naime, posebnost ove predstave su koreografirane borbe superjunaka stvorene iz elemenata plesa i različitih borilačkih vještina. Uz ples, cijelu predstavu prati i atraktivna glazba različitih žanrova (opera, hip hop, tehno) stvarajući atmosferu svijeta na granici realnosti i fikcije. No, predstava ima i svoju poruku: dijalog, stvaralaštvo, ljubav i poštovanje prema drugima, to su, zapravo, prave supermoći.

Kud ćeš bolje!

 

no images were found

 

Komentari