Kao što je i najavljeno, prije nekoliko dana krenulo se s uređenjem interijera novogradiškog Učilišta “Matija Antun Relković”, Doma kulture, kako ga mnogi nazivaju:

– Trenutno se uređuje pretprostor koji se dosada koristio za izložbe, a tako će biti i ubuduće. Moramo ga prilagoditi i omogućiti da to bude vrhunski prostor za izložbe i sva ostala događanja koja će uslijediti. Početkom lipnja krećemo s obnovom same dvorane, većina je materijala stigla, u tijeku su posljednje konsultacije.

Cilj nam je, ako ne do “Novogradiškog glazbenog ljeta”, onda do 1. rujna dvoranu novogradiškog Doma kulture u potpunosti dovršiti. Napravit ćemo modernu, mutifunkcionalnu dvoranu poput “Cinestara”. Ono što je najbolje za naše posjetitelje, imat ćemo velike, udobne fotelje tako da će se bez problema moći pratiti svaki događaj, radimo na ozvučenju, rasvjeti… Mislim da ćemo naše “ružno pače” pretvoriti u ljepoticu – kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

Gradonačelnik se i osobno angažirao na ovom projektu:

– Još jedna je ovo zgrada za koju sam emotivno vezan, kao i, vjerujem, većina naših sugrađana. Puno je lijepih stvari ovdje odrađeno, stoga, sam stvarno dao maksimum svoga znanja i iskustva kako bi dobili vrhunsku dvoranu. Radovi su veliki, ima jako puno “kvadrata” i prostora za urediti, stropovi su visoki, moramo raditi pomoćne skele i niz drugih stvari. Vrijednost je radova miliijun kuna, od kojih će polovicu iznosa sufinancirati Ministarstvo kulture, ostatak su sredstva gradskog Proračuna.

 

no images were found

Komentari