Nova Gradiška ugostila je  veliki sportsko-edukativni Telemach Dan sporta, koji će ove godine posjetiti sve županije u Hrvatskoj i održati ukupno 29 sportsko edukacijskih evenata. Izvrsna atmosfera i više od 1.000 sudionika obilježili su ovaj sportski dan, a na svečanom otvorenju nastupilo je i Hrvatska kulturna umjetnička udruga Trenk. Plazma Sportske igre mladih primjer su dugoročnog angažmana u poticanju sportskog duha, inkluzije i druženja kod djece i mladih, a natjecanja u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta pružaju najmlađima priliku za sportske izazove. Mladim sportašima cilj je izboriti prolaz na Državnu završnicu u Rijeci, koja je vrhunac sezone i priliku za najbolje ekipe i atletičare da pokažu svoj talent i trud te upoznaju djecu iz cijele Hrvatske.

Mlade sportaše podržali su zamjenik Borislav Vidošić, gradonačelnika Nove Gradiške i predsjednik Zajednice sportskih udruga Nova Gradiška, Marko Ćosić, dopredsjednik ZSU, Romana Grajner, tajnica ZSU te direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih David Burburan te profesori i ravnatelji osnovnih škola sudionika.

Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika pozdravio je prisutne: „Hvala svima što ste došli u Novu Gradišku, pozdravljam vas u ime grada i Zajednice sportskih udruga. Nadamo se da će ovo postati tradicija u našem gradu, za nas ste svi pobjednici jer sudjelujete i bavite se sportom.“

„Kao društveno odgovorna kompanija, Telemach predano radi na poticanju zdravih životnih navika kroz rekreaciju, socijalizaciju i zdravo natjecanje u sportu, nastojeći djecu i mlade potaknuti na aktivnosti koje predstavljaju temelj pravilnog rasta i razvoja. Pored istaknutijih, medaljama okrunjenih sportova, podržavamo i druga sportska područja, te smo ponosni višegodišnji zlatni sponzor Sportskih igara mladih. Smatramo da su djeca pokretači budućnosti i da svako djetinjstvo koje učinimo aktivnijim, znači korak naprijed ka stvaranju društva koje je zdravije, sretnije i uspješnije. Nastavit ćemo ulagati napore kako bismo podržali mlade generacije u razvijanju njihovih potencijala kroz sport, čime gradimo temelje za pozitivnu i prosperitetnu budućnost.“ rekla je Ana Miličević.

Ispred Plazma Sportskih igara mladih prisutne je pozdravio David Burburan, direktor natjecanja: “Prekrasno je što ste se okupili u ovolikom broju i što ste prepoznali Telemach Dan sporta kao priliku da se družite, igate i natječete. Nastavit ćemo se truditi da kroz Plazma Sportske igre mladih djeca i mladi imaju priliku rast i razvijati se kroz sport i druženje. Zabavite se danas, budite fer prema svojim suigračima i protivnicima, i s nestrpljenjem očekujemo susret na Državnoj završnici u Rijeci.“

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koju su donjeli sportaši Nove Gradiške za 2023. godinu atletičarka Katarina Ciprić Ćurčić i Luka Kumić, ultra maratonac.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a sudjelovali su učenici iz 17 škola Nove Gradiške, Slavonskog Broda i područnih škola.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Goranovci u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa Male napasti u kategoriji 2013. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Marija Bašić i Vito Jandračić, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Nika Spajić i Katarina Serdarušić podijelile su prvo mjesto te Đuka Pitlović  koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

U Novoj Gradiški u sklopu Telemach Dana sporta, u revijalnoj utakmici graničara i utrci sudjelovale su i ekipe Amruševci i Mala ekipa OŠ Ljudevita Gaja, te su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Plazma Sportske igre mladih, osim promoviranja sporta i sportskog načina života, zalažu i za fair play navijanje. Važnost podržavanja svih natjecatelja, korektno navijanje i druženje na sportskim terenima ove godine zaokružili smo i posebnom nagradom za najbolje navijače i navijačice.

Djeca i mladi zabavljali su se na Plazma korneru, Topps korneru gdje su igrali svima poznate igre, a predstavnici Crvenog križa Nove Gradiške educirali su ih pružanje prve pomoći.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dana sporta.

Više od 110.000 djece i mladih sudjelovat će u 28. sezoni Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj.

Komentari
Prethodni članakOdržano je županijsko natjecanje “Sigurno u prometu”
Sljedeći članakProKnjiži Me by Mirela Relković: Paketić tradicije i modernog