Županijsko natjecanje Sigurno u prometu održano je 3.5.2024. godine u OŠ Sibinjskih žrtava u Sibinju. Organizatori natjecanja su Županijski ured za prosvjetu, AK Nova Gradiška, AK Marsonia, policijska uprava Brodsko-posavska, Društvo pedagoga tehničke kulture i škola domaćin. Na natjecanju je sudjelovalo 7 osnovnih škola naše županije. Ekipu svake škole čine dvije djevojčice i dva dječaka 10 do 12 godina.

Natjecanje se sastoji iz dva dijela

rješavanje ispita iz poznavanja prometnih pravila i propisa

vožnja biciklom na poligonu spretnosti

Riječi dobrodošlice svim sudionicima uputio je ravnatelj OŠ Sibinjskih žrtava Josip Šišmanović. Sudionicima se obratio i natjecanje otvorio i Darinko Kordić, iz Hrvatskog autokluba a koji je i predsjednik državnog povjerenstva natjecanja „Sigurno u prometu“. Zatim su učenici Osnovne škole Sibinjskih žrtava Sibinj, priredili bogat kulturno umjetnički program, odnosno pjesme i predstave s tematikom sudjelovanja djece u prometu i njihove sigurnosti.

Učenici natjecatelji pokazali su zavidno znanje u poznavanju prometnih pravila i propisa a u vožnji iznimnu spretnost. Tri prvoplasirane škole osvojile su nagrade bicikle i pehare, koje je osigurao AK Nova Gradiška, AK Marsonia te općina Sibinj. Svi natjecatelji dobili su reflektirajući prsluk a prve tri djevojčice i tri dječaka dobili su i vrijedne poklone.

REZULTATI NATJECANJA

Ekipni poredak škola na županijskom natjecanju „Sigurno u prometu“:

  1. OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo,mentor Mato Šimunović

  2. OŠ“Ljudevit Gaj“ Lužani, mentor Marija Alagić

  3. OŠ “Viktor Car Emin” Donji Andrijevci, mentor Ančica Jularić

Pojedinačni rezultati učenika na županijskom natjecanju „Sigurno u prometu“::

Dječaci:

  1. Luka Kokotović, OŠ“Ljudevit Gaj“ Lužani

  2. Mislav Španić, OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo

  3. Filip Turina, OŠ “Viktor Car Emin”, Donji Andrijevci

Djevojčice:

  1. Petra Mihaljević, OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo

  2. Lea Babić, OŠ “Viktor Car Emin”, Donji Andrijevci

  3. Ana Šuća, OŠ Sibinjskih žrtava, Sibinj,

Ekipa koja će predstavljati našu županiju na državnom natjecanju koje će se od 21. do 24.5.2024. godine u Puli čine prva dva dječaka i prve dvije djevojčice a to su: Petra Mihaljević, Mislav Španić iz OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo, Luka Kokotović, OŠ“Ljudevit Gaj“ Lužani i Lea Babić, OŠ “Viktor Car Emin”, Donji Andrijevci.

Komentari
Prethodni članakU petak u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi održavaju se Dani otvorenih vrata škola “Zajedno u poduzetništvu”
Sljedeći članakViše od 1000 djece u Novoj Gradiški natjecalo se na Telemach Danu sporta