Vjerujem da nas danas čeka – nova vlada!

I bio je red – bez obzira na to što mislili o većini i izborima, formiranje Vlade donosi nastavak lakšeg funkcioniranja države, ali i mnogih koji ovise o isplatama iz proračuna koje su sve češće ovisne o odlukama EU.

Zanimljivo će u svakom slučaju biti gledati što nas to očekuje u budućem razdoblju. Meni se nekako čini da ovoga puta svima jako smeta što slavonska većina odlučuje o formiranju iste!?

Zašto bi to nekome smetalo, jer upravo Slavonci nisu imali baš puno utjecaja – do sada.

Nismo mi ekstremisti – dapače – jako smo jednostavni i volimo čuvati vrijednosti koje su u nama utkane, već odavno.

I sad bi mnogi mogli reći – pa Slavonija je  najsiromašniji dio Hrvatske – pa ako je, zar nije vrijeme da postane možda najbogatija? Iako to možemo teško ostvariti s obzirom na dijelove Hrvatske koji imaju razvijen turizam, posebice predio uz naše lijepo Jadransko more.

S toga pogledajte – kako je Rim Tim Tagi Dim ujedinio sve – tradiciju i moderno – odlično nas predstavio u EU i šire – za jako kratko vrijeme – stavio je sve u jedan divni paketić. I bez površnosti predstavio sebe i sve nas – po svemu, po čemu jesmo i možemo biti poznati.

Suprotno tome – ima političara koji sjede na najvišim pozicijama, a u par godina nisu polučili rezultate kojima bi predstavili Hrvatsku na široj međunarodnoj sceni, a imali su tu moć – i to smo očekivali od istog – samim izborom.

Paketić – modernog i tradicije neka prati tako i buduću vladu. Možemo se samo nadati da će to biti light motiv države koja ima sve predispozicije biti perjanica u ostvarivanju odličnih rezultata.

Ima i oni koji tradiciju vide drugačije – pa moram reći da mi „klečavci“ ne smetaju kad mole – pravo je svih građana da izražavaju svoja stajališta, ali da nužno moram poduprijeti ideju njihove molitve – i ne moram, unatoč svojim vjerskim uvjerenjima.

Imamo različite pogleda – i to vam je sloboda koju recimo u Gruziji danas nemaju.

Paketić misli u različitim smjerovima.

Čula sam jednu lijepu izreku jednog stručnjaka za politike u EU iz Hrvatske – brali smo trešnje s donjih grana do sada, a hoćemo li odsad znati brati trešnje s visokih grana?

Hoćemo!

Mirela

Komentari
Prethodni članakViše od 1000 djece u Novoj Gradiški natjecalo se na Telemach Danu sporta
Sljedeći članakNe nasjedajte na pokušaje prijevara preko interneta