Dok je naroda, bit će i običaja, stara i toliko puta provjerena izreka potvrdila se i protekle subote na sada već tradicionalnoj, devetoj po redu “Martinjskoj zabavi” koju su uspješno organizirali članovi Udruge vinogradara i voćara “Sveti Vinko” Staro Petrovo Selo.

Ugodan ambijent, bogat slavonski stol i nadasve dobra kapljica staropetrovoselskih vinara obilježili su subotnju večer koja je okupila, kako reče predsjednik Udruge Vladimir Plavac, prije svega njihove članove, prijatelje i ljubitelje dobre kapljice i slavonskih običaja. Večer je imala i svoj “službeni” dio, svečanu ceremoniju krštenja mošta koju je uspješno obavio vinski kardinal Vlado Bauer iz Požege sa svojim ministrantima, a izabran je i vinski kum, poznati staropetrovoselski vinogradar Ivica Turkalj – Kemo.

– Godina je bila dobra, rodna i plodna, stoga uživajmo večeras u njezinim blagodatima – pozvao je nazočne Vladimir Plavac, a oni spremno i prihvatili.

 Tamburaši, bogat slavonski stol, vrijedne nagrade za koje su se pobrinuli brojni sponzori, a izvlačila ih “vinska kraljica” i pregršt dobrih vibracija, obilježili su subotnju večer u Starom Petrovom Selu, a na svemu viđenom i doživljenom organizatorima na čelu s predsjednikom Udruge vinogradara i voćara “Sveti Vinko” – sve čestitke!

Autor: Sanja Bukvić

Komentari
Prethodni članakKnjiževno-glazbena večer u Gornjim Bogićevcima s Evicom Kraljić (photo)
Sljedeći članakKoliko je važno znati reći NE