U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, 12. studenog u Narodnoj knjižnici i čitaonici “Grigor Vitez” Gornji Bogićevci održano je književno-glazbena večer s poznatom pjesnikinjom i slikaricom novogradiškog kraja Evicom Kraljić.

Večer je započela prekrasnim stihovima pjesme „Bogićevci moji“ koju su izvele učenice VIII. razreda OŠ „Okučani“ Patricia Šugić, Ivona Žilić, Ana-Marija Marić i Helena Klarić uz glazbenu pratnju. Učenici literarno-novinarske skupine također su izradili plakat pod nazivom „Tko čita (ne) skita“ pod vodstvom profesorice hrvatskog jezika i književnosti Kristine Apanović.

Učenici su također interpretirali Evičine pjesme i njenu posebnu napisanu pjesmu o samim Bogićevcima pod nazivom „Slavonija u Bogićevcima“. Cjelovečernje druženje bilo je ispunjeno prekrasnim Evičinim stihovima, pjesničkim nadahnućem i zvucima glazbe. Evica je nekoliko puta bila gost knjižnice i uvijek se raduju ponovnom susretu s njom koji uvijek proteče u predivnom ozračju i ugodnom druženju kao i ovaj puta.

Mnogobrojni posjetitelji i ljubitelji lijepe poezije i pjesničke riječi još su jednom uživali u ugodnom društvu i druženju. Osim prelijepih pjesama Evica je Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci prilikom prošlog gostovanja poklonila prekrasnu likovno-pjesničku mapu pod nazivom „U dugim kosama vjetra“ koja je nastala zajedničkim radom s Tomislavom Petranovićem.

Izložba je postavljena u predvorju knjižnice i svi posjetitelji su je mogli vidjeti i uživati kako u slikama tako i pjesmama, a i još uvijek ju mogu pogledati.
Večer je završila glazbenom izvedbom mlade solistice Vlatke Klarić „Ne dirajte mi ravnicu…“ i druženjem uz domaće kolačiće. Ovu kulturnu manifestaciju organizirala je i vodila voditeljica knjižnice Jasminka Klarić.

Autor: Jasminka Klarić

Komentari
Prethodni članakJoš jedan uspjeh članova Karate kluba “Nova Gradiška”
Sljedeći članakVeselo uz završetak vinogradarske godine (photo)