Novogradiščani su jučer simboličnim druženjem uz birane slavonske delicije i vina obilježili Svjetski dan turizma. U jedinstvenom prostoru „Slavonskog dućana“ družili su se „putnici namjernici“ i svi oni koji su htjeli vidjeti i kupiti nešto u ovom reprezentativnom prostoru.

– Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma htjeli smo i mi dati svoj doprinos. Naravno, to smo napravili u našem „Slavonskom dućanu“ i kušaonici slavonskih proizvoda. Otkada je otvoren to je, prije svega, mjesto gdje mogu čuti priču o našem gradu, Slavoniji, a tu mogu i doživjeti i kušati sve ono što Slavonija nudi, od izuzetne gastronomske ponude do palete suvenira, odjeće, te dobre kapljice. Tu su birane rakije i vina domaćih vinara i još puno toga. Danas smo organizirali i nešto novo, promociju degustacijskih paketa koji će se svakodnevno moći kupiti i kušati u „Slavonskom dućanu“. Simbolično smo ih nazvali po prostorima odakle vina dolaze, tako imamo paket vina „Slavča“, vina sa slavčanskih brda, paket „Kulmer“ koji nudi cernička vina, paket „Lovorike“ koji nudi oriovačka i rešetaračka vina te paket „Stari podrum“ s vinima iločkih vina. Naravno, svim turističkim djelatnicima u našem gradu želim čestitati njihov dan – rekla je Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada Nove Gradiške.

Među posjetiteljima je bio i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić:

– Turistička zajednica grada Nova Gradiška je i u ovo vrijeme epidemije koronavirusa bila izuzetno aktivna. Tijekom cijelog ljeta u prostoru Gradskog parka organizirali su brojna kulturna glazbena događanja koja su bila rado posjećena. Naši sugrađani su bili jako zadovoljni i svako događanje je bilo rado posjećeno. Današnja je akcija još jedna u nizu akcija novogradiške Turističke zajednice i „Slavonskog dućana“. U ovom reprezentativnom prostoru gdje svatko može naći nešto za sebe od brojnih slavonskih rukotvorina, jela i pića, otvorili smo i kušaonicu u kojoj sve to što prodaju posjetitelji mogu i kušati. Suhomesnati proizvodi, vina, rakije, likeri, puno toga nudimo u „Slavonskom dućanu“ i na taj način omogućujemo našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima da plasiraju svoje proizvode, a posjetiteljima da kupe kvalitetno i domaće. I današnjim druženjem htjeli smo pomoći našim proizvođačima i „Slavonskom dućanu“ da se promoviraju, ali i našim sugrađanima organizirati još jedno lijepo druženje – kaže Vidošić.

Komentari