U sali Hrvatskog doma u Novoj Kapeli održana je završna konferencija projekta “Zajedno s osmijehom”.

Projekt u vrijednosti 5.140.300,00 kuna trajao 16 mjeseci, a financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru programa zapošljavanja žena ”Zaželi” – faza II.

-“Kroz projekt je bilo zaposlena 61 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, koje su pružale pomoć i podršku za ukupno 496 korisnika. Žene su po potrebi vršile usluge dostave hrane, lijekova i higijenskih potrepština, vođenje korisnika doktoru, kao i pomoć pri kućanskim poslovima.” – navela je voditeljica projekta Andrea Pavelić Vukelić.

-“Udruga umirovljenika Nova Kapela jako puno posvećuje pažnje starima i nemoćnima, tako da smo mi s njima već bili u kontaktu, a ovaj projekt je bio dodatni poticaj za udrugu, koji je pružio mogućnost da pomažemo još više i bolje” – rekla je predsjednica udruge Ana Glivetić

Zadovoljan s provedenim projektom, ali i ponosan na Udrugu umirovljenika i njihov rad i  doprinos je i načelnik Ivan Šmit:

-“Među prvima smo krenuli s projektom zaželi 2 u općini. Kroz prvu i drugu fazu projekta ukupno 3 godine je neprekinutog obilaska i pomaganja naših najpotrebitijih. Na žalost to sada staje i željno iščekujemo treću fazu projekta, nadam se na duže od godinu, dvije dana kako bi zaposlene žene imale sigurnost redovitog primanja i dohotka. Koliko nam je bitno preko 200 djedova i baka, toliko nam je bitno i ovih 30 naših nezaposlenih žena.”

Komentari
Prethodni članakKuglačice “Slavonije” iz Nove Gradiške doprvakinje Hrvatske za sezonu 2021.
Sljedeći članakU nakladi novogradiškog ogranka Matice hrvatske izdana knjiga „Ogledi, kritike i polemike” Nevenke Nekić