Uskrsni koncert članova Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk” postao je nešto više od tradicije, skup je to prijatelja ovog najmnogoljudnijeg društva u našem gradu, društva koje ove godine puni “okruglu” obljetnicu, 30 godina postojanja i rada. Nakon iznimno uspjela dva koncerta u povodu Dana grada i blagdana župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije održana krajem godine, veliki cjelovečernji koncert održali su i sinoć u, do posljednjeg mjesta, ispunjenoj dvorani novogradiškog Doma kulture.

Nakon pozdravnih riječi dopredsjednice „Trenka” Željke Akmačić, krenuo je bogat cjelovečernji program u kojem se predstavila dječja i starija folklorna sekcija „Trenka” te dramska sekcija koja je izvela sjajan igrokaz pod nazivom “Ošle, došle””. Naravno, nastupili su i tamburaši i solist Mario Funes, a i ove godine u goste su pozvali pučku pripovjedačicu Irenu Matković, a posebna gošća na violini je bila i Ivona Matković. „Trenkovci” su i ovoga puta izveli dvije nove koreografije, a poseban su pljesak „pobrali” najmlađi članovi „Trenka” koje su za nastup uvježbale Marija Štivičić i Sonja Tkalčec. Ovoga su puta sjajno izveli posavačke plesove, koreografiju pod nazivom “Tko je moje guske krao”. Na samom početku koncerta gromoglasnim su pljeskom svi posjetitelji i domaćini pozdravili dugogodišnju predsjednicu “Trenka” Vericu Vuković i zahvalili joj na svemu što je u proteklih 30 godina učinila za svoje društvo.

– Brojni su nastupi pred nama. Već 30. ovog mjeseca organiziramo Smotru šetanih kola na središnjem gradskom trgu gdje ćemo ugostiti nekoliko kulturno umjetničkih društava. Večeras smo organizirali naš tradicionalni Uskrsni koncert, nizat će se nastupi i gostovanja, a naravno, obilježit ćemo i ovu našu veliku, “okruglu” obljetnicu  – kaže Verica Vuković, predsjednica „Trenka”.

Uglavnom, bila je ovo još jedna uspješna koncertna večer, sjajno druženje i pravi poticaj „Trenkovcima” da spremno proslave i obilježe i treće desetljeće postojanja.

 

 

 

Komentari
Prethodni članakJosip Karakašić iz Bodovaljaca: Kapetan duge plovide na stranoj kompaniji
Sljedeći članakDanas se obilježava Dan planeta Zemlje