Danas je u Uredu gradonačelnika Vinka Grgića u Novoj Gradiški održana konferencija za medije na kojoj su predstavljene potencijalne investicije. Riječ je o nekoliko tvrtki koje bi u bližoj budućnosti mogle otvoriti svoje pogone i zaposliti desetke, možda i stotine ljudi, kaže čelni čovjek grada, gradonačelnik Grgić.

Odlazak mladih i radno sposobnih ljudi u inozemstvo, nedovoljno radnih mjesta, zatvaranje obrta, samo su neki od problema s kojima se grad Nova Gradiška i okolica muči u posljednjih 10-ak godina. Ekonomska kriza ne popušta godinama, standard je sve niži. Premda je u posljednjih nekoliko godina otvoreno nekoliko proizvodnih pogona u Industrijskom parku u Novoj Gradiški, čini se da je to još uvijek nedovoljno. Da konstantno treba ići u nove investicije i privlačiti potencijalne ulagače, potvrđuje i današnja konferencija za medije u Novoj Gradiški, koju su održali gradonačelnik Vinko Grgić, umirovljeni brigadni general Mladen Mikolčević (ujedno i član Nadzornog odbora tvrtke Pevec) i predstavnik tvrtke Filir d.o.o., Mario Radić.

Grgić je istaknuo stratešku važnost Nove Gradiške, koja se nalazi na križanju putova, uz sve važne prometnice, a nedaleko je i plovni put rijekom Savom. Sve su to neiskorišteni potencijali, o kojima treba razmišljati i u koje treba ozbiljno ulagati.

Riječ je ozbiljnim investitorima, koji su pogledali zemljišta u Industrijskom parku, ali i prostor bivše drvne industrije Stjepan Sekulić. Nije isključivo samo Pevec u pitanju, već i nekoliko tvrtki koje zastupa tvrtka Filir d.o.o., a čiji je predstavnik bio upravo Radić.

Mikolčević je rekao kako će s nadležnima u tvrtki Pevec razgovarati upravo o dolasku u Novu Gradišku.

-Grad nudi odlične pogodnosti za investiranje, sve je to dobro prezentirano. Hoće li to biti prodajni centar ili neki drugi oblik dolaska Peveca, ne mogu točno govoriti, jer je ovo samo prvi korak. Vjerujem da će i rukovodeće osobe iz Peveca posjetiti Novu Gradišku i razmotriti mogućnosti koje se ovdje nude investitorima, kaže Mikolčević.

Predstavnik tvrtke Filir d.o.o., Mario Radić rekao je kako ta kompanija zastupa na hrvatskom tržištu nekoliko poznatih svjetskih brendova i da ih u Novoj Gradiški on zastupa. 

-Tvrtka Filir d.o.o. za trgovinu i usluge osnovana je 2000. godine. Osnovna djelatnosti tvrtke je zastupanje stranih tvrtki na hrvatskom tržištu u smislu uvoza i distribucije i trgovina, a poslovi koji su također dio poslovanja su logistika u smislu organizacije transporta i otpremničkih usluga te poslovanje nekretninama. Tvrtka se bavi i riječnim prijevozom, proizvodnjom tekstila, opremom. Imamo od svojih korisnika više upita o lokaciji, negdje na ovom području Slavonije. Mi smo kontaktirali gradonačelnika Grgića, da vidimo što Nova Gradiška nudi. Sve smo obišli i zadovoljan sam viđenim. Prenijet ću to našim partnerima i vjerujem u pozitivan ishod za sve, kaže Radić.

O konkretnim brojkama nisu htjeli previše govoriti, no rekli su da bi realizacijom ovih investicija posao mogle pronaći desetine, možda i stotine ljudi.

no images were found

Komentari
Prethodni članakGradska bolnica Nova Gradiška organizirala besplatno mjerenje očnog tlaka / photo
Sljedeći članakKnjiževni susret i promocija zbirke pjesama „O svemu i svačemu“ mlade spisateljice Marije Mišić u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci