Jučer je u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ Gornjim Bogićevcima održan književni susret i promocija zbirke dječjih pjesama pod naslovom „O sve u i svačemu“ mlade spisateljice iz Slavonskog Broda Marije Mišić. Razlog i sam povod ovog predivnog susreta bio je svakako Mjesec hrvatskoga jezika ( od 21. veljače do 17. ožujka ) i Dani hrvatskoga jezika koji se obilježavaju od 11. ožujka do 17 ožujka ).

Knjižnica je tom prigodom organizirala i održala susret s autoricom dječje zbirke i učenicima od 1. do 4 razreda PŠ Smrtić i PŠ Gornji Bogićevci te njihovim učiteljicama. Ova zbirka koja ima šaljiv naziv „O svemu i svačemu“ je ustvari knjiga koja govori o dječjoj mašti, prijateljstvu, smijehu, ljubavi, sreći, godišnjim dobima, o bojama, slovima i brojevima, o životinjama… „Knjiga potiče i uči djecu kako maštati te otvara vrata dijaloga između mogućeg i stvarnog, a kada dječji um otvori vrata mašte, gdje mu može biti granica i gdje može biti kraj tolike ljepote“, ističe recenzentica zbirke Valentina Kadić.

Knjiga potiče i emocionalni razvoj kod djeteta prožeta je brojnim i raznovrsnim likovima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i prva je dječja knjiga koju je autorica izdala jer je ranije pisala pjesme za odrasle. Naslovnica zbirke kao i ostale vesele i živopisne ilustracije u knjizi ilustrirala je sama Marija Mišić, te govori dovoljno o tome kome je posvećena, tu su plišani medvjedići ljubitelji djece i drugi simpatični likovi. Susret je prošao u radosnom i prekrasnom ozračju kao što je bio i današnji prekrasni sunčani dan, autorica je čitala svoje maštovite pjesme i razgovarala s djecom, uvela ih u prekrasni svijet snova, a radoznala djeca postavljala su razna pitanja, na koje je gospođa Mišić oduševljeno odgovarala, zahvalila im se na ilustracijama koje su naslikala za ovu promociju inspirirani njenim pjesmama te su se svi zajedno počastili grickalicama, bombončićima, kolačićima, sokićima… Spisateljica je iskazala želju za ponovnim susretom i to prvom prilikom čim njena nova zbirka ugleda svjetlo dana, kojoj se svi veselimo i želimo joj, a što drugo , nego još puno novih pjesama i prekrasnih ilustracija.

Voditeljica Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci, Jasminka Klarić

no images were found

Komentari
Prethodni članakUskoro nove investicije i nova radna mjesta u Novoj Gradiški?
Sljedeći članakJozo Bozo dolazi u Novu Gradišku