Pandemija koronavirusa, ljetno vrijeme, ali i sve veća potreba za zadržavanjem na otvorenom brojne Novogradiščane, ali i putnike namjernike sve više okreće poznatom sastajalištu Novogradiščana, Gradskom parku.

Smješten u srcu grada, sada u novom, posebnom stilu, sve više postaje mjesto i sastajalište mladih, ali i naših sugrađana starije i srednje generacije. Budući ove godine nemamo „Novogradiškog glazbenog ljeta”, ljetni „šušur” i štih ove manifestacije zamijenili su promenadni koncerti i događanja tijekom vikenda kada se u Gradskom parku okupi veliki broj posjetitelja.

Tako je bilo i protekle nedjelje, a događanja na otvorenom, ukoliko epidemiološke prilike dozvole, nastavit će se tijekom cijelog ljeta.

A da bi se mogli družiti, potrebno je i dodatno ga urediti i učiniti sigurnim, stoga su ovih dana djelatnici održavanja „prionuli” na posao i krenuli s rezanjem grana koje su predstavljale potencijalnu opasnost. Podsjetimo, novogradiški Gradski park oblikovan je po uzoru na francuske perivoje s pravilnom mrežom staza. Početkom 20. stoljeća uređen je u pejsažnom stilu engleskog parka, koji je zadržao do danas. U sjevernom djelu parkom dominira vodoskok Tri gracije, autora Vinka Fabrisa, iz 1978. godine.

 

Komentari
Prethodni članakNG PLUS za nezaposlene: Prvi dojmovi s edukacija za kuhara
Sljedeći članakProvjerite proračunsku transparentnost županija, gradova i općina