U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG PLUS u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” provodi projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Kroz projekt provodimo, za sada, tri edukacije među kojima je i edukacija za kuhara.

U Pučkom otvorenom učilištu AMC Nova Gradiška u petak, 12.06.2020. peteročlana ekipa započela je educiranje, koje će im, kako kažu koristiti u budućnosti. 

– Edukacija mi je super! Zanimljivo je i snalazim se. Vjerujem da će mi u budućnosti koristiti – rekao je Alen Kohajda

Slavica Krizmanić kaže kako voli kuhanje i da joj je iz tog razloga edukacija još zanimljivija. Sigurna je kako će joj u budućnosti koristiti edukacija, ako ne u poslovnom, onda barem u privatnom životu. 

– Edukacije su interesantne, dosta toga već poznajem pa se snalazim – rekla nam je Marina Kohajda 

Ivan Damjanović također je zadovoljan: -Na edukacijama je odlično, snalazim se dobro i vjerujem da ću imati koristi – 

Na kraju, Mateja Vonić pohvalila je i edukatore. 

– Jako sam zadovoljna, predavači su super. Grupa je mala, pa se super slažemo i izmjenjujemo iskustva. Koristit će mi edukacije jer uživam u kuhanju i voljela bi to i u budućnosti raditi – 

To su tek prvi dojmovi polaznika, kroz neko vrijeme očekujemo i opširnije, stoga pratite radiong.hr portal kako bi saznali kako se snalaze naši vrijedni ”školarci”. 

Među ostalim, valja napomenuti kako je ostalo još nekoliko slobodnih mjesta za edukacije na koje se možete prijaviti, a uvjeti su ostali isti. 

Dakle, pozivamo sve dugotrajno nezaposlene osobe:

  • mlade do 29 godina, prijavljeni u evidenciji HZZ 6 i više mjeseci
  • osobe starije od 30 godina, prijavljeni u evidenciji HZZ 12 i više mjeseci
  • dugotrajno nezaposlene osobe koje nisu prijavljene u evidenciji HZZ (koje aktivno traže posao i raspoložive su za rad)
  • osobe s invaliditetom

da nam se jave putem e-maila: [email protected] ili na broj mobitela 095/396-59-57 kako bi se uključili u provedbu projekta koji provodimo. 

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

 

Komentari
Prethodni članakNova Gradiška: Najboljim učenicima dodijeljene godišnje nagrade Matice hrvatske
Sljedeći članakUređuje se Gradski park: Novogradiščani će i ove godine moći uživati u hladu stoljetne ljepotice