Upaljena je i prva adventska svijeća kod crkve Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije. Prigodnom molitvom, te božićnim pjesmama, Novogradiščani su ušli u vrijeme Došašća. Vrijeme ljubavi, sloge, mira, zajedništva i pripreme za rođenje Isusa Krista, te blagdana Božića.

Adventsko razdoblje ili došašće, kako se naziva u liturgiji, vrijeme je pripreme za sam Božić odnosno Isusovo rođenje. Svaka adventska svijeća, a time i svaki tjedan adventa, u sebi krije određenu simboliku te navodi na to što bismo trebali osvijestiti u sebi tih dana. Prvi tjedan adventa vezan je uz vjeru i nadu.

Danas će se službeno otvoriti i manifestacija ADVENT U NAŠEM GRADU, te klizalište. U 16 sati održat će se predstava “Janko luta duž Božićnog puta”, u  17 sati biti će otvoreno klizalište, u 17:30 uslijedit će službeno otvaranje manifestacije, a nakon toga i zabavno-plesni program. Od 18:00 zasvirat će Gradska glazba Nova Gradiška.

Komentari
Prethodni članakUčenik OŠ Ljudevita Gaja Vid Slišurić osvojio drugo mjesto u državi na međunarodnom izazovu Dabar @ucitelji.hr
Sljedeći članakNovogradiški školarci “Glazbom protiv ovisnosti”