Međunarodno natjecanje [email protected], koje promiče informatiku i računalno razmišljanje, u našoj se Školi održava već treću  godinu. Tjedan Dabra ove se godine održao od 13. do 17. studenoga, prema rasporedu nastave informatike.
Misao je vodilja ovog izazova sljedeća: Dabar je više od natjecanja. Dabar je izazov! Svi su zadaci jedinstveni i temelje se na osnovnim konceptima informatike i računalnog razmišljanja. Rješavanje ovih izazova zahtijeva logičko promišljanje, sintezu i analizu, imaginaciju, apstrakciju, algoritamsko razmišljanje i kreativnost, a to su najvažnije vještine računalnog razmišljanja. Elementi igre prisutni u zadacima potiču motivaciju i uključenost učenika te stvaraju osjećaj užitka nakon intelektualnog napora.

Natjecanje je međunarodno, što dodatno motivira učenike da i oni budu dio istog. Organizator je natjecanja u Hrvatskoj udruga „Suradnici u učenju“, uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra, CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Učenici se natječu u pet kategorija, od kojih su četiri namijenjene učenicima osnovnih škola. Ove godine na natjecanju je sudjelovao dosad rekordan broj natjecatelja: 49065 učenika uz pratnju 1200 mentora. Učenici naše Škole natjecali su se u dvije kategorije za osnovnoškolce – MiliDabar i KiloDabar.

Ponosni smo  sve  učenike koji su sudjelovali na ovom međunarodnom natjecanju, a posebno ističemo i pohvaljujemo učenika Vida Slišurića.

Vid Slišurić, učenik 3.A razreda natjecao se u kategoriji MiliDabar i postigao je izvanredne rezulatate 11,9 bodova od ukupno 12 bodova. Zbog svog iznimnog uspjeha osvojio je drugo mjesto u državi na međunarodnom natjecanju [email protected]

Izvor: OŠ LJudevita Gaj

 

Komentari
Prethodni članakMeđunarodni je dan osoba s invaliditetom
Sljedeći članakUpaljena prva adventska svijeća