Kao i svake godine, razne ustanove u našemu gradu obilježavaju Mjesec borbe protiv ovisnosti, koji se provodi u periodu od 15. studenog do 15. prosinca. U organizaciji Gimnazije Nova Gradiška, učenici novogradiških srednjih i osnovnih škola koncertom “Glazbom protiv ovisnosti” pridružili su se ovoj važnoj inicijativi kako bi osvijestili mlade i javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti te tako potaknuli sve subjekte u društvu na aktivnu borbu poduzimanjem zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Cilj je, istaknula je profesorica glazbene kulture u novogradiškoj Gimnaziji Danijela Šmuljić Matošević, upozoriti na problem ovisnosti u današnjem društvu i pozvati javnost na njezinu prevenciju.

Ova manifestacija zamišljena je i kako bi naše gradske škole dale svoj prilog i pokazale svoje darovite učenike te da se vrijeme može iskoristiti na bolji i ljepši način. Mladi su danas ovisni o mobitelima, internetu, društvenim mrežama i puno svog vremena provode na taj način. Ovdje sve to moraju staviti na stranu da bi se družili uz glazbu i onda vide svoje vrijeme mogu provesti drugačije i bolje. ” – rekla je.

Među učenicima i mladima, slaže se Majda Joha, psihologinja u Industrijsko-obrtničkoj školi, uglavnom prevladavaju moderne ovisnosti, o internetu, mobitelu, društvenim mrežama. “Mnogobrojnim aktivnostima koje provodimo, pokušavamo učenike vratiti onim njihovim izvornim mladenačkim i dječjim radostima, igri, kreativnosti, sportu i glazbi.” – zaključila je. “Želimo promovirati neke pozitivne aktivnosti kojima se mladi mogu baviti, staviti naglasak na to da je ovisnost nešto negativno. Kroz ovakve aktivnosti oni se međusobno upoznaju, povezuju, druže i pokazuju svoje talente.” – dodaje.

Publika je i ovoga puta imala prigodu uživati u izvedbama različitih domaćih i stranih skladbi vrlo talentiranih mladih ljudi s našega područja, koji su još jednom dokazali da je samo nebo granica.

Komentari
Prethodni članakUpaljena prva adventska svijeća
Sljedeći članak„Sretan ti rođendan, Grade moj”: „Aurore” i gosti održali koncert Gradu u čast