Jučer je održana završna konferencija projekta Gradnja reciklažnog dvorišta „Šagulje-Ivik“ čime je otvoreno prvo reciklažno dvorište u Novoj Gradiški.

Konferenciju je otvorila Marijana Škara Ivković, viša stručna suradnica za marketing tvrtke Industrijski park Nova Gradiška, angažirana za promidžbu i vidljivost ovoga projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 6.785.844,37 HRK, od čega bespovratna sredstva iznose 4.500.000,00 HRK.  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Iznos bespovratnih sredstava je 4.500.000,00 HRK, a ostatak iznosa sufinanciran je sredstvima Grada Nova Gradiška.

Izgradnjom i otvaranjem reciklažnog dvorišta riješen je problem zbrinjavanja otpada u Novoj Gradiški gdje će se moći smanjiti ukupna količina otpada, povećati stopa odvojenog prikupljanja otpada, a to bi trebalo doprinijeti rješenju problema divljih odlagališta.

Na završnoj konferenciji gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, istaknuo je važnost ovog projekta za grad Novu Gradišku te dodao:

-“Drago mi je da smo započeli jedan ozbiljan posao, a ovo je tek djelić tog posla. Mi smo započeli s ovom pričom, međutim imamo dokumentaciju, lokacijsku i djelom građevinske dozvole i za sortirnicu, kompostanu, odlagalište građevinskog materijala i još niz stvari s kojima ćemo krenuti uskoro u realizaciju. Želimo ovdje napraviti cijeli kompleks kako bi naš grad ostao zelen i čist.”

Zadovoljstvo otvaranjem kompleksa izrazio je i direktor Odlagališta, Marijan Furić koji je poručio građanima da će od 1. rujna 2020. moći predati 48 vrsti otpada, osim miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada, u reciklažno dvorište. Zaprimanje otpada u reciklažnom dvorištu biti će besplatno za sve korisnike (kategorija kućanstvo) s područja Grada Nove Gradiške koji plaćaju naknadu za komunalne usluge prikupljanja miješanog otpada.

Komentari
Prethodni članakUdruga slijepih NG provodi projekt – Drugi dom! Organizirano druženje osoba s invaliditetom
Sljedeći članak12 novooboljelih od koronavirusa, četiri osobe s područja Nove Gradiške