Nova Gradiška bogatija je za novu udrugu. Udruga je to „Grad u srcu”, a na njezinu je čelu naša sugrađanka, mlada gradska vijećnica Sara Šefer.

Kako ističe, svojim djelovanjem žele doprinijeti povećanju razine kvalitete života građana stvaranjem povoljnijeg socijalnog, društvenog, gospodarskog i kulturnog okruženja te sadržaja u gradu Nova Gradiška.

Prvu akciju organiziraju već u ovu subotu, 4. prosinca. U Ulici slavonskih graničara 19 u vremenu od 10,00 do 12,00 sati organiziraju akciju prikupljanja tiskovina namijenjenih djeci predškolske dobi u Dječjim vrtićima Nova Gradiška, “Maslačak” i “Radost”.

– Godinu 2021. Vlada RH je proglasila Godinom čitanja. U želji da pridonesemo njenom obilježavanju i podsjetimo na važnost čitanja, Udruga „Grad u srcu” organizira dobrovoljno prikupljanje tiskovina za djecu predškolskog uzrasta.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti odazvati se akciji da u subotu, 4. prosinca na štand Udruge smješten na šetnici ispred trgovine Ivana, donesu obične i interaktivne slikovnice, knjige, enciklopedije, vježbenike, rječnike i slično. Svrha akcije je prikupiti što više sadržaja kako bismo omogućili velikom broju vrtićanaca da se, uz uobičajeno učenje brojeva, slova i životinja, zainteresiraju za sve vrste znanosti i izvođenje pokusa, upoznaju s umjetnošću i njenim brojnim granama te možda otkriju pokoji talent za nešto od navedenog, sve s ciljem poticanja kvalitetnog i zdravog rasta i razvoja naših mladih sugrađana. I još nešto, ne brinite o duplikatima, vrtići imaju puno skupina, a svima je potreban isti sadržaj – ističe Sara Šefer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakU Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi i ove godine obilježen Tjedan poduzetništva
Sljedeći članakPazite gdje parkirate i to ne samo sutra: Sutra je Međunarodni dan osoba s invaliditetom