Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i izražene problematike nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila, sutra 3. prosinca 2021. godine, na području Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici pojačano će nadzirati korištenje parkirališnih mjesta namijenjenih osobama s invaliditetom.

U sklopu akcije istog dana u 10,30 sati, kod Kazališno koncertne dvorane Ivana Brlić Mažuranić, s istočne strane kod parkirališnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom, na Trgu Stjepana Miletića bb, u suradnji s udrugama osoba s invaliditetom i Upravnim odjelom grada Slavonskog Broda, a u cilju informiranja javnosti o problemu nepropisnog korištenja parkiranih mjesta za osobe s invaliditetom, te senzibiliziranja cijelog društva na ovu pojavu, bit će održana konferencija za medije.

Policijska uprava brodsko-posavska poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kuna. Znak pristupačnosti valjan je, isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.

Policija poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti!

Komentari
Prethodni članakUdruga „Grad u srcu” vas poziva: Pridružite se akciji prikupljanja tiskovina za naše najmlađe
Sljedeći članak219 novooboljelih osoba od COVID-19 u protekla 24 sata, dvije osobe preminule