GEW  u našoj školi ove godine obilježen je pod temom: Promocija novogradiškog kraja. Na poziv su se odazvali tvrtke: EMPWR, POU AMC, AUTO KLUB NOVA GRADIŠKA, AUTO MOTO CENTAR NOVA GRADIŠKA I TVRTKA AFEL (PEKARA CAPAN). Hvala im na materijalima i poklonima koje su na uručili i time pomogli u samoj organizaciji.

Učenici su imali priliku sudjelovati na predavanjima predstavnika tvrtke EMPWR  I TVRTKE AFEL (PEKARE CAPAN), koji su nas posjetili u našoj školi.

Tvrtku EMPWR predstavila je Ivana Budimir Dautović, HR Buisiness Partner, (dipl.iur). Pobliže je pojasnila kako je tvrtka organizirana, koliko je zaposlenih, kako je na tvrtku utjecala korona kriza, tko su njihovi kupci, na koja tržišta plasiraju svoje proizvode, na kraju je učenicima savjetovala da budu ambiciozni, otvoreni i prije svega uporni jer bez upornosti neće daleko stići te da ne odustaju jer uvijek ima tko će kroz njihovo odustajanje pronaći svoj početak iako i do trenutka odustajanja bilo je uloženo puno truda, rada, vremena i odricanja. Osim predstavljanja na satu poduzetništva, gđa.Ivana je odgovorila na pitanja koje su pripremile za intervju učenice Mia Babić i Petra Katičić, 3.k.

Hvala na ugodnom druženju, savjetima, razmjeni iskustava i poklonima. Veselimo se nekom novom susretu.

Tvrtku AFEL (PEKARE CAPAN) predstavio je vlasnik Ivan Capan. Na vrlo zanimljiv način učenike je upoznao s obiteljskom tvrtkom koja na novogradiškom području posluje od 1943. godine. Gospodin Ivan nas je „proveo“ kroz proces proizvodnje, organizaciju rada, prodajni proces, upoznali smo se s opremom koja je potrebna za proizvodnju pekarskih proizvoda, upoznali smo s problemima koji su ih pratili kroz godine njihovog rada i s načinom kako su ih rješavali. Poruka na kraju druženja je bila: „što god radili, radite to dobro i kvalitetno“.

Hvala na ugodnom, zanimljivom i  inspirativnom druženju. Veselimo se nekom novom susretu.

Globalni tjedan poduzetništva prilika je za predstavljanje vježbeničkih tvrtki naše škole. Svoju priliku prvi put su dobile tvrtke: VT SJAJ, VT NOTEK, VT CANNAS i VT PROFI KA. Kako je proteklo predstavljanje uz pridržavanje epidemioloških mjera, nakon dvije godine pauze zbog nepovoljnih okolnosti, pogledajte na fotografijama. Bravo za sve one koji su pripremali materijale, bravo za djevojke koje su predstavljale poduzetničke ideje.

TEKST: Ivana Gajski Berić, dipl.oec

FOTO: Giovanna Savi, Petra Katičić

Komentari
Prethodni članakDonacije i darovanje za zdravstvene potrebe
Sljedeći članakUdruga „Grad u srcu” vas poziva: Pridružite se akciji prikupljanja tiskovina za naše najmlađe