Na školskom natjecanju u slovkanju sudjelovali su učenici OŠ „Dragalić” uključeni u izvannastavnu aktivnost Spelling Bees. Natjecanje je bilo tematsko, učenici su osvojili i simbolične nagrade, a poredak je: Slavko Sudar (5.r.) – 1. mjesto, Tia Magdalena Bogdanović (6.r.) -2. mjesto i Petra Šupica (5.r.) – 3. mjesto. Cilj Spelling Bee natjecanja je potaknuti učenike osnovnih škola na učenje riječi i ukazati na važnost pravopisa engleskog jezika, ali i poboljšati njihove jezične kompetencije te razvijati socijalne i natjecateljske vještine, njihovo samopouzdanje i vještine komunikacije. 

– „ Prošle godine smo sudjelovali na županijskom natjecanju u slovkanju koje se inače održava u Slavonskom Brodu, nama se svidio oblik natjecanja, učenici su bili oduševljeni i to smo počeli prakticrati u našoj školi. Cilj je da učenici nauče slovkati riječi vezane uz određenu temu. Tako smo za svaki praznik organizirali mini školsko natjecanje. Takav tip natjecanja nije uštogljen, učenicima se jako sviđa jer je dinamično, zabavno, usput puno nauče a i uvijek sve sudionike nagradimo.” – rekla je nastavnica engleskog jezika Martina Valla.

– „ Nekad je teško motivirati učenike za strani jezik, najčešće koristim zanimljive nastavne aktivnosti i sadržaje kako bi razvili ljubav prema jeziku. Potičem ih na slušanje strane glazbe, gledanje filmova, sudjelovanje u komunikaciji s prijateljima iz različitih dijelova svijeta. Osjećaju se zadovoljnije kada su kompetentniji sudjelovati u raspravama s ostalim učenicima koji nisu u Hrvatskoj.” – zaključila je nastavnica Valla.

Komentari
Prethodni članakUpoznajte privatni zoološki vrt i azil za divlje životinje Milec
Sljedeći članakUnatoč kiši Cecilija raspjevala Novogradiščane