Udruga umirovljenika Općine Cernik sinoć je u ispunjenoj sali Društvenog doma u Cerniku svečano obilježila 25. godišnjicu osnutka.  

Brojnim okupljenima, pozdravnu riječ uputio je predsjednik Udruge, Ivan Topić:

-“Danas smo skupili dobru volju da proslavimo 25. godišnjicu osnivanja udruge. Mnogi su nas napustili, prešli su u udrugu kod Sv. Petra, tamo nema članarine. Mi smo generacija u mudrim godinama iz doba vinila i perlona, neki zaključani u kasnoj mladosti, a neki na vratima rane starosti. Nemamo moć da zaustavimo život koji prolazi, ali imamo moć da mu damo smisao zajedničkim druženjem, a to danas i činimo. ” – poručio je u šaljivim tonovima Topić

Svečanost su svojim dolaskom upriličili i brojni uvaženi gosti, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna, predsjednice Matice umirovljenika Brodsko posavske županije Ana Glivetić, predstavnici Općine Selnice iz Slovenije, predstavnici Udruga umirovljenika Nove Gradiške i Rešetara, te drugi.

U svom obraćanju, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna naglasila je važnost jedinstva i zajedništva svih umirovljenika.

-“Zaista mi je drago da sam ovdje danas s vama i drago mi je što vidim vašeg načelnika s vama koji vam daje podršku. Matica umirovljenika Hrvatske ima 73 godine i sa svojim udrugama je jedna velika obitelj i mi moramo biti zajedno, jer zajedno smo jači.”

Čestitke povodom proslave obljetnice uputio je umirovljenicima načelnik općine Cernik, Vitomir Žakić.

– “Općina Cernik će uvijek sudjelovati i pomoći u radu vaše udruge, zahvaljujem vam se na svim aktivnostima koje ste odradili u općini Cernik. Ja vam želim dug život, a mi koji smo nešto mlađi, vrlo brzo ćemo doći u tu kategoriju gdje ste vi sada i nadam se da ćete nas vrlo rado primiti.”

Povodom obilježavanja 25. obljetnice osnutka podijeljene su zahvalnice bivšim predsjednicima udruge, najstarijima članovima udruge te gostima. 

Nakon svečanosti, upriličena je večera za sve prisutne, a zatim je uslijedio onaj neformalni dio, fešta. Kažu da si star onoliko koliko se osjećaš, a da je to istina dokazali su raspoloženi umirovljenici, koji su se rasplesali uz glazbu benda iz Požege i tako još jednom pokazali da u životu treba uživati i da su godine uistinu nekada samo broj. 

Komentari
Prethodni članakJeste li znali da se 2/3 plantaža voća u EU nalaze u tri države?
Sljedeći članakZavršila trodnevna manifestacija ”Gastro večeri Batrina”