U noći s utorka na srijedu, oko 0.30 sati, u Orubici, došlo je do požara obiteljske kuće, vlasništvo 83-godišnjakinje. Požar su u 3.20 sati, ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Davor i Orubica, javlja Policijska uprava brodsko posavska.

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, uz nazočnost inspektora zaštite od požara, utvrdili su da je do požara došlo zbog zapaljenja čađe u dimnjaku. Vatra je zahvatila krovište, proširivši se na kat obiteljske kuće, dok je prizemlje kuće djelomično opožareno.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba zahvaljujući pravovremenoj reakciji vlasnice kuće, ali i djelatnika Dobrovoljnih vatrogasnih društava Orubice i Davora. Naime kako saznajemo od strane zapovjednika DVD-a Davor,  vatrogasci DVD-a Orubica netom nakon poziva u pomoć vlasnice kuće izašli su na požarište, dok je u 1:11 minuta iza ponoći centar 112 zapovjedniku Vatrogasne zajednice općine Davor javio da je došlo do požara obiteljske kuće u ulici S Radića br 50 u Orubici. 

Ukupno je izišlo 10 vatrogasaca DVD-a Orubica i dio lokalnog stanovništva. Iz DVD-a Davor intervenciji je pristupio samo zapovjednik iste, s navalnim vatrogasnim vozilom, te se uključio u gašenje požara.

Požar je lokaliziran u 3 sata i 20 minuta, dok se dežurna ekipa vatrogasaca na požarištu zadržala do 6 sati.

Komentari
Prethodni članakPredstavljen 18. Godišnjak Matice hrvatske ogranka Nova Gradiška
Sljedeći članakFran Rakonić napada Orange Bowl najjači teniski turnir u svijetu