Mlada novogradiška teniska snaga Fran Rakonić jutros je otputovao za Ameriku, točnije Miami gdje će od 9-18. prosinca nastupati na Junior Orange Bowl International Tennis Championship-u, najvažnijem i najprestižnijem teniskom turniru u svijetu. 

Unazad godine dana Fran niže povijesne uspjehe kako za sebe, tako i za svoje klubove TK Nova Gradiška i TK Požega, ali i za Hrvatsku tenisku reprezentaciju čiji je član od proljeća ove godine. 

Brojni osvojeni državni i međunarodni turniri u pojedinačnoj i konkurenciji parova, te vrhunski nastupi za reprezentaciju u kombinaciji s britkom glavom, kvalitetnom tehnikom i iznimnom srčanošću na bilo kojoj teniskoj podlozi, mladom Rakoniću donijeli su pozivnicu za svjetski najprestižniju tenisku manifestaciju u Floridi. 

Na Junior Orange Bowl International Tennis Championship-u među 1,300 najbolje rangiranih natjecatelja iz 76 zemalja uz Frana će se natjecati i njegovi suigrači iz reprezentacije Antonio Voljevac i Dorian Salopek, s kojim će Fran nastupiti i u igri parova. 

Pojedinačno i u parovima mladi tenisači nadaju se krenuti stopama Rogera Federera, Alexandera Zvereva, Juan Martin del Potra, Johna Isnera, ali i naših novopečenih Davis Cup osvajača Marina Čilića, Borne Ćorića i Nikole Mektića koji su svoje prve teniske uspjehe svjetskoga ranga postizali upravo na Orange Bowl-u. 

-“Od malena, od prvog turnira san mi je bio nastupiti na Orange Bowlu, nisam se tada ni nadao da će se san ostvariti, ali uz mukotrpne treninge, trud, te male i velike pobjede snove se može pretvoriti u stvarnost”- izjavio je Rakonić prije odlaska u Ameriku 

Velike su nade položene u ruke i rekete mladog hrvatskog trojca koji odlazi u Miami slijediti svoje snove iz djetinjstva i predstavljati boje svoje zastave, jer ponukani ovogodišnjim uspjesima naših sportaša samo im je nebo granica. 

Što se tiče uspjeha na Orange Bowl-u, Hrvatska je već sada ponosna jer prije svega 4 godine ovaj prestižni turnir u konkurenciji do 12 godina osvojio je Borna Devald, prije njega 2012. Ana Konjuh, 2005. u finalu parova pobjednički pehar podigli su Čilić i Mektić, dok je apsolutni rekorder u Miami-u što se tiče hrvatskih predstavnika i dalje Bruno Orešar osvojivši od 1979. do 1983. Orange Bowl u konkurencijama do 12, 14 i 16 godina. 

Našem Franu želimo puno sreće i stvaranja životnih uspomena koračajući ka novom uspjehu svoje mlade karijera i pišući povijest za novogradiški sport. 

Komentari
Prethodni članakU Orubici u požaru izgorjela obiteljska kuća
Sljedeći članakOvako se to radi: Održan Festival super seniora / foto