Šestu godinu zaredom u Davoru se nastavila tradicija. Održana je još jedna smotra folklora pod nazivom „Padaj kišo, nemoj na konjara” čiji su organizatori i ove godine bili članovi Kulturno umjetničkog društva „Matija Antun Relković”.

Iako su najpoznatiji po nadaleko čuvenim Ribarskim večerima, imaju Davorci još pokoju manifestaciju koju vrijedi vidjeti. I baš sve su tradicionalne i jednako posebne.

Jedna od takvih je Smotra folklora „Padaj kišo nemoj na konjara“ koja je održana protekle nedjelje u Davoru.

Tradicionalna priča kojoj je cilj podučiti o značaju i vrijednosti nematerijalne kulturne baštine, promovirati tradicionalnu kulturu, ali se i podičiti vlastitim folklornim umijećem, i ove je godine okupila nekoliko kulturno umjetničkih društava. Uz domaćine, posjetiteljima su se predstavili članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk” iz Nove Gradiške i „Vrbje” iz Vrbja te Vokalna skupina „Aurora” iz Nove Gradiške.

„U Davoru nikad nismo bili, samo malo pa nam se dopalo”, napisali su na svojoj fb stranici članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk”. Vjerujemo da je tako, stoga je ovo još jedan dokaz da s ovakvim manifestacijama treba i nastaviti, a Davorci i dalje čuvati svoju bogatu kulturnu baštinu.

 

Komentari
Prethodni članakNaša posla: Malo popiješ, sjedneš u automobil bez vozačke i još voziš u zabranjenom smjeru
Sljedeći članakEvo što vas ovog ljeta očekuje na Ljetnoj pozornici