Kulturno umjetnička udruga „Cernik“ sinoć je bila uspješan domaćin još jednom susretu pjesme, plesa i prijatelja. Na svojoj, sada već tradicionalnoj smotri koreografiranog folklora ugostili su svoje prijatelje, članove renomiranih ansambala Kulturno umjetničkog društva „Tena“ iz Đakova i Folklornog ansambla „Zdenac“ iz Garešnice.

U bogatom su folklornom programu domaćini i njihovi gosti posjetiteljima podarili niz koreografija, pjesama i plesova iz Slavonije, Moslavine, Baranje, Bilogore, Međimurja i mađarske Podravine.

Bio je ovo još jedan sjajni glazbeno scenski užitak i dokaz da s ovakvim manifestacijama treba nastaviti i dalje. Od ove godine, susreti koreografiranog folklora prerasli su u jedinstvenu manifestaciju „Dani cerničke kulture“ koja je krenula protekle subote dječjom smotrom folklora, a u tjednu iza nas organizirano je i niz dodatnih sadržaja, plesnih i edukativnih radionica, seminara i druženja, sve kako bi se očuvali ogromno bogatstvo običaja, pjesama i plesova našeg podneblja.

Riječi dobrodošlice gostima i posjetiteljima uputili su načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić i predsjednik Kulturno umjetničke udruge „Cernik“ Ivan Ivanović.

 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakNovogradiščanka Dalia Prstačić osvojila državnu nagradu za likovni rad
Sljedeći članakNova Gradiška za pet: dr. Valentina Strinavić Bakunić