Radio Nova Gradiška već dugi niz godina četvrtkom od 9,00 sati emitira emisiju iz zdravstva pod nazivom “Pola ure zdravstvene kulture”. Emisija je to u kojoj svaki puta razgovaramo o temama iz područja zdravstva, a gosti su nam liječnici naše novogradiške bolnice. Emisija je zamišljena i kao kontakt sa slušateljima, tako da svaki puta “otvorimo” telefone i omogućimo našim slušateljima da nam se jave i postave pitanje gostu.

U današnjoj emisiji ugostili smo dr. Valentinu Strinavić – Bakunić, internisticu u Općoj bolnici Nova Gradiška koja je pred samim krajem subspecijalizacije iz kardiologije.

Agilna, energična, srčana, predana poslu, prvi je utisak koji smo stekli, a što su nam kasnije potvrdili i slušatelji koji su se javljali. Zašto smo odlučili progovoriti upravo o njoj?

Upravo zbog činjenice koju nam je otkrila, a to je da joj je posao velika ljubav i da želi ostati i žvijeti u svom gradu, Novoj Gradiški i raditi u našoj, novogradiškoj bolnici.

– Zaista sam prošla puno klinika i velikih centara, no život u malom gradu i rad u našoj bolnici zaista ima svoje čari i prednosti. Lijepo je raditi s ljudima, lijepo je nekome pomoći. Naravno, da nam nije svaki puta ni lako ni jednostavno. Naravno, da se, gotovo svakodnevno, susrećemo s teškim trenutcima, naravno da ponekad posao “nosimo” kući i razmišljamo jesmo li dobro učinili, što će biti s pacijentom… S druge strane, osjećaj da si nekome pomogao, spasio život je fenomenalan i upravo zbog toga volim raditi svoj posao – s osmijehom nam priča dr. Strinavić – Bakunić.

I odlazi dalje, kaže čekaju je njeni branitelji i drugi pacijenti…

U vremenima kada govorimo samo o negativnim stvarima, kada nam razne afere i crne kronike ispunjavaju živote, lijepo je vidjeti i ovakvu dobru, pozitivnu stranu Hrvatske i našeg grada.

Komentari
Prethodni članakU Cerniku održani XV međunarodni susreti koreografiranog folklora / foto
Sljedeći članakOdržan 32. Međunarodni rukometni turnir veterana “Zlatko Akmačić”, Staro Petrovo Selo 2018.