9. svibnja u Slavonskom Brodu otvorena je  izložba Moja Europa u sklopu koje je održano proglašenje pobjednika natječaja za likovne i literarne radove za djecu i mlade na području Hrvatske.

Europski dom Slavonski Brod proveo je natječaj za likovne i literarne radove za djecu i mlade na području Hrvatske, ponuđene teme su bile: Da sam na čelu Europe, ja bih…; Europski izazovi i odgovori; Europa – “jedinstveni prozor” prilika; Europska kuća za obitelj naroda; S mojeg prozora…

Od prikupljenih 287 likovnih i 143 literarna rada iz cijele Hrvatske, među najboljima je proglašena i Novogradiščanka Dalia Prstačić, učenica 4.razreda Osnovne Škole “Mato Lovrak”.  Ona je za svoje likovno djelo na temu Europska kuća za obitelj naroda osvojila drugu nagradu u skupini učenika od 8 do 11 godina. 

 

Dalia je, jedna od dvije učenice iz cijele Brodsko posavske županije koja je uspjela osvojiti ovu motivirajuću nagradu u kojoj se nije samo gledalo na likovni izričaj, nego i na razumjevanje zadatka odnosno teme u sklopu projekta koji promiče sličnosti u različitostima, toleranciju, te poznavanje vrijednosti Europske Unije.

 

U prilogu se nalazi izvješće i o drugim nagrađenim radovima na provedenom natječaju.

moja Europa_likovni natjecaj_nagradjeni radovi (1)

Komentari
Prethodni članakGolijada “Sloge” na domaćem terenu
Sljedeći članakU Cerniku održani XV međunarodni susreti koreografiranog folklora / foto