– Godine 1971. izgrađen je Hotel Slaven uz autocestu Zagreb – Beograd, kod Nove Gradiške. Budući se nalazi u blizini lovišta Radinje, nadaleko je poznat kao hotel u kojem, već tradicionalno, rado borave lovci. Upravo položaj uz autocestu omogućuje putnicima iz dalekih udaljenosti brz i jednostavan dolazak do hotela, a od kojeg dalje se mogu upustiti u mirnije istraživanje ljepota i znamenitosti okolice.
Zbog svog geografskog položaja svoj predah nalaze i putnici u tranzitu. Dodatni sadržaj hotela je kafe bar, banket sala i trgovina. Hotel radi od 0 do 24 sata i raspolaže s 36 soba, odnosno 58 ležajeva, od čega 17 jednokrevetnih soba, 14 dvokrevetnih soba, 3 trokrevetne sobe i 2 apartmana – pisalo je nekada u turističkom prospektu za ovu nekadašnju novogradišku ljepoticu u koju su rado zalazili putnici namjernici, ali i u kojoj su za kruh zarađivale brojne novogradiške obitelji.

U onim “najboljim” danima tvrka “Vinogorje” koja je bila vlasnik hotela upošljavala je 203 zaposlenika, da bi na kraju došla do neslavne brojke od svega četiri koji su na kraju i sami ostali bez posla.

I, kao što to obično biva u našoj hrvatskoj zbilji, sve što je dobro, kratko traje…

Došla je privatizacija, novi vlasnik, a nakon toga, radnici ostali bez posla, plaća i epilog svega – hotel u propadanju…

No, izgleda da bi ova priča ipak mogla imati sretan završetak.

Kako doznajemo, ovaj nekoć predvodnik novogradiškog hotelijerstva, kupila je novogradiška tvrtka “Entazis” d.o.o. vlasnika Vinka Grgića, novogradiškog arhitekta, gradskog vijećnika i predsjednika Gradske organizacije SDP-a.

Vijest nam je povrdio i sam vlasnik tvrke.

– Točno je da smo kupili novogradiški Hotel “Slaven”. U tijeku je izrada projektne dokumentacije i pregovori s Hrvatskim auto – cestama. Planiramo ga u potpunosti obnoviti i izgraditi niz popratnih sadržaja, a tu su i nova zapošljavanja – ističe Grgić.

Komentari
Prethodni članakKrenula izgradnja u Novoj Gradiški – tvornice KLIMAOPREMA d.d.
Sljedeći članakMinistar Jakovina u Gundincima održao tribinu