Počeli su radovi na izgradnji tvornice KLIMAOPREMA d.d., Samobor, vodećeg hrvatskog proizvođača opreme za ventilaciju, klimatizaciju i čiste prostore u INDUSTRIJSKOM PARKU NOVA GRADIŠKA.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje i opremanje nove tvornice iznosi 35 mil kn, a investicija je sufinancirana sredstvima  strukturnih fondova Europske unije (ERDF).

Izvođač radova, odabran na javnom natječaju,  je tvrtka Presoflex gradnja iz Požege, a očekivani završetak izgradnje tvornice veličine 6.500 m2 je sredinom ove godine, kada se planira i početak proizvodnje na novim proizvodnim linijama, koje će u startu zapošljavati oko 40 ljudi, dok je planirano da će, razvojem poslovanja i realizacijom druge faze ulaganja u narednih nekoliko godina, ovaj broj narasti na 150-200 zaposlenika.
Početak radova je nešto kasnio zbog obveza provođenja svih procedura propisanih javnom nabavom, ali to neće uzrokovati neplanirana kašnjenja.

„Ističemo kooperativnost i profesionalnost Grada Nova Gradiška i Industrijskog parka Nova  Gradiška, koji su nam pomogli kako bi investicija tekla bez ikakvih zastoja,što je dodatno potvrdilo naše mišljenje o  lokaciji  Industrijskog parka Nova Gradiška kao najpovoljnijeg izbora za smještaj proizvodnog pogona u Hrvatskoj, uzimajući u obzir odličnu prometnu povezanost , potpunu infrastrukturu na zemljištu i raspoloživu stručnu radnu snagu.
Vjerujemo , da će sada  nakon  što su se u Novoj Gradiški pozicionirali Atlantic Grupa, sada i Klimaoprema , i drugi investitori uvjeriti u izvrsnost poslovne zone u ovoj sredini.“ izjavio je Branko Duvnjak, Predsjednik uprave Klimaoprema d.d., Samobor.

„Početak izgradnje tvornice Klimaoprema d.d. u Industrijskom parku Nova Gradiška potvrda je odlučnosti Grada Nova Gradiška da maksimalno podupre razvoj gospodarstva i nova ulaganja, kao i potvrda vjerodostojnosti i partnerskog odnosa s ulagačima, koji mogu računati na visoko konkurentne uvjete za ulaganje, te punu potporu i profesionalnost Grada, Industrijskog parka i svih službi uključenih u ulaganje.
Sigurni smo da će ovakav odnos potaknuti i druge tvrtke da odaberu upravo  Novu Gradišku za realizaciju svog ulaganja. “ Izjavio je Željko Bigović, gradonačelnik Grada Nova Gradiška.

Komentari
Prethodni članakRadio Nova Gradiška – veliki kriminalci
Sljedeći članakTvrtka “Entazis” vlasnika Vinka Grgića kupila novogradiški hotel “Slaven”: Nova zapošljavanja i kompletna rekonstrukcija