U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije tri (3) su nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Dvije su osobe kontakti već ranije potvrđenih pozitivnih osoba, a jedna od njih nalazi se u drugoj županiji gdje je i zaražena, ali ima prebivalište na području Brodsko- posavske županije. Za treću osobu ne zna se izvorište zaraze te je u tijeku epidemiološka obrada njenih kontakata.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 147, dok je broj aktivnih slučajeva 66. Hospitalizirane su 3 osobe od kojih je 1 osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 340 osoba (isto stanje kao i prethodni dan).

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Komentari
Prethodni članakLjubav u koroni: Kako je to kad se „spoje” Slavonac i Hercegovka i jučer izreknu sudbonosno „da”
Sljedeći članakPregled tjedna u kojem su maske postale obavezne