Imat ćemo vjenčanje, nećemo… dilema je to s kojom se mladenci diljem Hrvatske suočavaju otkako smo čuli za koronavirus, pandemiju, epidemiološke mjere…

Riječi i pojave koje su zaustavile svakodnevni život, poslove, školu, druženja, putovanja…

Među ostalim i vjenčanja…

Što kažu mladenci na sve to?!

Neki su odgodili taj najznačajniji dan u životu za neki drugi, sretniji termin, dok su drugi odlučili izreći svoje sudbonosno „da” baš sad, u vrijeme korone, bez obzira na sve. Među njima i jedan zanimljiv par koji se zakleo na vjernost i ljubav jučer u crkvi u Zapolju.

Ilijana Krstanović dolazi iz Tomislavgrada u Bosni i Hercegovini, a „zagledala” se i zaljubila u našeg Slavonca, Vlatka Bizjaka iz Zapolja:

– Ljubavne iskre su „frcnule” na Katoličkom kampu na otoku Braču. Mi smo vam jedna multinacionalna veza, tako se zafrkavamo. Tu je krenula naša ljubavna priča koja je potrajala godinu i pol dana prije zaruka – s osmijehom priča Ilijana.

– Bila je to prva ljubav na prvi pogled. Došao sam upoznati nove ljude, družiti se i upoznao svoju životu družicu i suputnicu – dodaje Vlatko.

Ljubav na daljinu je funkcionirala odlično za što je zaslužan Vlatko. Ilijana je studirala pravo u Splitu, Vlatko radio u Istri:

– Putovao je skoro svaki vikend, a hvala Bogu na modernim tehnologijama koje su nam također pomogle u održavanju naše veze. Na kraju, kada sam završila fakultet i odlučili se vjenčati, došla sam ja k njemu. Dobila sam posao u Puli, Vlatko je vjeroučitelj u Poreču, tako da u Istri započinjemo naš zajednički život – kaže Ilijana.

– Zaručili smo se krajem jedanaestog mjeseca prošle godine i odlučili se vjenčati prvog svibnja. I onda je došla korona, nepozvani gost na naše vjenčanje.

Odlučili smo odgoditi vjenčanje i pomakli datum na 18. srpanj. Mislili smo, to je idealan datum, ljeto je, virus će oslabjeti, granice se otvoriti…

No, onda se opet dogodio preokret. Prošlu subotu su ponovno došle nove mjere, stoga smo opet sve morali mijenjati. Na kraju smo odlučili vjenčati se u krugu najuže obitelji, bit će nas sedamdesetak uzvanika. Svi ostali gosti će morati „pričekati” na ples. Jesam li ljutita mladenka?!

Ma nisam, prihvatila sam situaciju kakva je. Da je bilo jednostavno, nije, svatko od nas sanja imati prekrasno vjenčanje, nitko od nas nije ni u snu pomislio da će se pojaviti „korona gost” – kaže Ilijana.

Od velikih svatova u Društvenom domu u Starom Petrovom Selu i 250 uzvanika, svatovi su svedeni na najmanju moguću mjeru, no sreće i radosti ne nedostaje:

– Žao nam je što ne možemo ugostiti sve naše drage goste i prijatelje, ali nadamo se da se neće ljutiti i razumjeti. Kada smo s njima razgovarali, svi su prihvatili da je situacija takva i da ćemo to nadoknaditi jednoga dana.

Kako ćemo mi profeštati?! Hoće li biti vlakića i drmeša?!

Mislim da su preporučene mjere malo nerealne, pogotovo ako se družiš s dragim ljudima, no trudit ćemo se. Jesmo li uzbuđeni?! Naravno, zbog svih ovih peripetija oko svatova jesmo, no drago nam je da ćemo biti s dragim ljudima i da ćemo se dobro proveseliti – složni su mladenci.

A naša mladenka je čak i svoju vjenčanicu odlučila potražiti upravo kod nas, u Salonu vjenčanica „Exclusive” u Novoj Gradiški:

– Jednu večer smo šetali gradom i čim sam je ugledala, rekla sam Vlatku, to je to! Došla sam, izabrala, sve su vjenčanice lijepe, ali moja je najljepša – kaže Ilijana.

Čija je bila „zadnja” kod izbora Vlatkovog odijela:

– Ma našao sam i ja jedno pristojno odijelo, mašnicu, ja mislim da će biti u redu. Tko je samo potvrdio?! Pa zna se da je to bila moja Ilijana – s osmijehom kaže Vlatko.

 

Komentari
Prethodni članakNK”Sloga” pobjednik Kupa Nogometnog središta Nova Gradiška
Sljedeći članakTri nove pozitivne osobe u Brodsko posavskoj županiji