Svečanim otvorenjem i paljenjem 1. adventske svijeće sinoć je započela manifestacija “Advent u našem gradu”. Gradski park tako je i ove godine postao čarobna šuma i centralno mjesto za adventske aktivnosti. Božićne lampice, miris kuhanog vina, tople čokolade, glazba i dobro društvo ponovno su postali kulisa ove blagdanske manifestacije te će više od mjesec dana biti glavna destinacija u gradu za mnoge posjetitelje.

U 18 sati uz nastup zbora i prigodnu molitvu župnika vlč. Marija Sanića upaljena je i posvećena prva adventska svijeća nakon čega je uslijedio zabavni program otvorenja.

Kao i niz prethodnih godina, glavni organizator ove manifestacije je Turistička zajednica Grada Nova Gradiška na čelu s direktoricom Dinkom Matijević, a punu potporu ovom blještavom adventskom događaju pruža Grad Nova Gradiška na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem.

Dinka Matijević, zahvalila je svima koji velikodušno pomažu u realizaciji i organizaciji ove manifestacije: „Zaista mi je veliko zadovoljstvo i raduje me što smo svi ovdje, na Adventu u našem gradu. Želim da svi uživate. Nemaju svi priliku putovati u velike gradove, stoga smo se zaista potrudili da sve imate u svom gradu.“ – istaknula je Dinka Matijević.
„Svaki vikend vas očekuje bogati program gdje ćemo ugostiti brojne glazbenike, radionice za djecu uz maskote iz bajki, kreativne radionice, kazališna predstava na ledu, doista mnogo toga. Ovo je za naše građane.“ – kazala je Matijević.

„ Sve ovo radimo zbog naših sugrađana i naše djece. Osmijesi govore sve, drago nam je da ljudi uviđaju trud i da vole ovakve manifestacije. Mnoge su institucije i udruge uključene u realizaciju Adventa, a tu su i naši obrtnici koji prodaju svoje proizvode. Nadamo se da će svi biti zadovoljni.“ – istaknuo je gradonačelnik Vinko Grgić. „Uz Ng Ljeto, glazbene večeri u parku, ova je manifestacija iznimno važna za naš grad, stoga ćemo ju nastaviti organizirati i podržavati.“ – naglasio je gradonačelnik Grgić.

Svečanost otvorenja Adventa svojim su nastupom upotpunile mlade plesačice Plesnog studija M. Mihelčić te Gradska glazba Nova Gradiška svojim već tradicionalnim koncertom.

Za kraj večeri uslijedio je i veliki koncert grupe Pravila igre na središnjem gradskom trgu.

Komentari
Prethodni članakNovogradiški liječnici godinu „zaokružili” još jednim stručnim predavanjem
Sljedeći članakNovosti u reformi zdravstva: Od sljedeće godine kreću preventivni pregledi