U Okučanima je u srijedu 25. rujna svečano obilježen Dan policije gdje su se okupili brojni djelatnici Policijske uprave Brodsko-posavske i svih policijskih i postaja granične policije na području Brodsko-posavske županije, kao i mještani Okučana.

Svečanost je počela polaganjem vijenaca na Centralnom križu u parku u Okučanima, nakon čega je služena sv. misa u crkvi sv. Vida. Na zadovoljstvo brojnih zainteresiranih mještana, pogotovo onih najmlađih, policijski djelatnici prezentirali su policijsku opremu i tehniku, te pokazali pet pokaznih vježbi Interventne policije i vodiča službenih pasa sa svojim psima.

Brojni visoki uzvanici, među kojima su bili načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak s izaslanstvom, župan Danijel Marušić sa zamjenikom Davorom Vlaovićem, te načelnik Općine Okučani Aca Vidaković s izaslanstvom, obišli su Memorijalni centar branitelja, odnosno spomen sobu, te su nazočili svečanom programu u Domu kulture u Okučanim gdje su dodijeljene zahvalnice pojedincima i intitucijama, kao i pohvalnice policijskim službenicima koji su se istakli svojim radom tijekom protekle godine.

“Osjećam se jako ugodno i ponosno upravo zato što sam postigao ono što sam htio, odnosno da se prezentiramo javnosti, ne samo u Slavonskom Brodu, nego i u okolnim općinama, da pokažemo za što smo sve obučeni i kakvu opremu koristimo. Svim policijskim službenicama i službenicima čestitam njihov dan”, rekao je načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak.

“Ovo je bio jedan prelijep prikaz rada policije sa zajednicom. Vidjeli smo koliko su i djeca i svi drugi bili zainteresirani za ono što su djelatnici policije pokazali. Naglasio bi odličnu suradnju s policijom, ali ujedno sam i zadovoljan sa sigurnosti žitelja cijele Brodsko-posavske županije. Policijski posao je težak, opasan, visoko rizičan, ali radeći časno svoj posao oni nastavljaju služiti svojoj domovini i svim njezinim građanima”, rekao je župan Danijel Marušić tijekom svečanosti proslave Dana policije u Okučanima.

“Pozitivno je ovo što je svečanost proslave Dana policije proslavljena upravo u Okučanima s obzirom da znamo kako je veliki broj djelatnika policije sudjelovao u oslobađanju svih dijelova Republike Hrvatske i vojno-redarstvenim akcijama, među kojima je bila i Akcija Bljesak”, naglasio je dožupan Davor Vlaović.

Autor: Nikola Knežević/photo: Vanja Tutić

Komentari
Prethodni članakPromocija knjige “Preživio sam Vukovar i Ovčaru” (photo)
Sljedeći članakZavršeno pojedinačno klupsko prvenstvo u tenisu „Piramida 2013.“