Hrvatska kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška održat će veliki uskrsni koncert pod nazivom “Trenk i prijatelji”, u subotu 14. travnja 2018. u Domu kulture u Novoj Gradiški, s početkom u 19.00 sati.
Ovoga puta Trenkovcima će se na pozornici pridružiti Kulturno umjetničko društvo “Dučec” Mraclin (Velika Gorica).
Uz novu predstavu koju će izvesti dramska skupina domaćina, posjetitelji će uz pjesmu i plesove prošetati skoro cijelom Hrvatskom. Naime, gosti i domaćini pripremili su plesove Turopolja, Zagroja, Slavonije i Korduna..

Kulturno – umjetničko društvo “Dučec” Mraclin je udruga sa ciljem očuvanja starih narodnih plesova i običaja, prvenstveno sa prostora Turopolja, ali i šire. Sjedište društva je u naselju kraj Velike Gorice, Mraclinu. Osnovan je 20. srpnja 1952. godine pod imenom Kulturno – prosvjetno društvo Ivan Goran Kovačić, a prvi predsjednik je bio Antun Galeković Pepičov. Danas KUD Dučec nastupa na brojnim natjecanjima po cijeloj Hrvatskoj, ali i Kanadi, SAD-u, Makedoniji i mnogim državama svijeta. 2007. godine društvo je proslavilo 85. obljetnicu postojanja.

Hrvatsko kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška osnovana je 1994. godine u Novoj Gradiški. Danas je jedna od najvećih novogradiških udruga, koja broji oko 90 članova. Kroz rad u brojnim sekcijama, nastoji se očuvati bogata tradicijska raznih hrvatskih krajeva (pjesme, plesovi, igrokazi, gastro, izrada narodno ruha i dr.)

Komentari
Prethodni članakGrad Nova Gradiška nabavio tri nova kombi vozila za udruge
Sljedeći članakNe sanirajte otpad paljenjem!