U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Prvi je to dan bez novozaraženih osoba na dnevnoj razini u Brodsko-posavskoj županiji još od 6. kolovoza kada je zadnji put Županija bila bez novih pozitivnih osoba na COVID-19. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 631, dok je broj aktivnih slučajeva 29 (5 manje nego prethodni dan).

Hospitalizirano je 7 osoba, a od jučer je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru.

I dalje je prisutan trend smanjivanja broja osoba koje su pod mjerom samoizolacije te ih se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 411 (57 osoba manje nego prethodni dan). Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Komentari
Prethodni članakDanas je sveti Mihovil, zaštitnik policije: Oni brinu o našoj sigurnosti, sretan im njihov dan
Sljedeći članakSjećate li se sestara Blanke, Benjamine, Mihaele i mnogih drugih: Danas je otkrivena spomen ploča sestrama milosrdnicama sv. Vinka Paulskoga