U nedjelju 24. srpnja u večernjim satima skupina od 40 mladih iz Požeške biskupije uputila se na Svjetski dan mladih u poljskom Krakovu gdje se već nalazi druga skupina od 50 mladih iz ove biskupije koji su na susret krenuli u srijedu 20. srpnja.

Tjedno hodočašće u organizaciji Ureda za mlade pri HBK i povjerenstva za mlade Požeške biskupije pod geslom »Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe« prevode vlč. Jozo Jurić, župnik Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi i vlč. Marijan Pavelić, prefekt Kolegija Požeške biskupije. Mladi iz Požeške biskupije bit će smješteni zajedno s ostalim hodočasnicima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine na području župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Krakovu (Parafia Narodzenia Najświętszej Maryi Panny).

Program hodočašća službeno će započeti u ponedjeljak, 25. srpnja euharistijskim slavljem u svetištu Ivana Pavla II., osnivača Požeške biskupije, a predvodit će ga krakovski nadbiskup i dugogodišnji tajnik svetoga pape Ivana Pavla II., kardinal Stanisław Dziwisz. Za vrijeme svečanosti bit će istaknuti simboli Svjetskog dana mladih – ikona Majke Božje Salus Populi Romani i Križ. Prva tri dana mladi iz Požeške biskupije sudjelovat će na katehezama koje su priredili predstavnici iz BiH, te Varaždinske i Zagrebačke biskupije. Osim toga kroz cijeli je tjedan predviđena mogućnost za sakrament pomirenja, a u bogatom programu su predviđeni razni duhovni sadržaji kao što su tribine, koncerti, radionice itd.
U zajedništvu s više od milijun mladih iz cijeloga svijeta naši će hodočasnici u četvrtak u krakovskom parku Błonia dočekati Svetog Oca koji je već izrazio veliku radost što će se pridružiti mladima na ovom hodočašću. Papa Franjo će u četvrtak u Błonii predvoditi pobožnost Križnoga puta, a u subotu molitveno Bdijenje na Campus Misericordiae. Ondje će se održati i završno svečano euharistijsko slavlje koje će predvoditi papa Franjo u nedjelju, 31. srpnja. Za vrijeme toga misnog slavlja predviđena je i obnova krsnih obećanja kao i najava mjesta sljedećega susreta mladih.

Izvor: Požeška biskupija

Komentari
Prethodni članakZavršna konferencija projekta “Centar za podršku mladima” / Foto
Sljedeći članakOni su slatki, ali i opasni: Šire se Hrvatskom i prijete svemu