Danas je održana  završna konferencija projekta “Centar za podršku mladima” koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3”. Projekt “Centar za podršku mladima” provodila je Udruga za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih “PREVENCIJA” u partnerstvu s Udrugom za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja “Pozitiva” uz suradnju Grada Nova Gradiška, s ciljem razvijanja socijalne usluge u zajednici za mlade s poremećajima u ponašanju kako bi se omogućio njihov samostalan život i poboljšanje njihove mogućnosti zapošljavanja. Planirano trajanje projekta je 12 mjeseci, a ukupna vrijednost iznosi 749.880,00 kn.

Uvodnu riječ održala je nositeljica projekta, predsjednica udruge “Prevencija”, Aleksandra Grubač koja je istaknula kako je iznimno zadovoljna provedenim projektom, rezultatima, suradnjom s udrugom partnerom, Gradom Nova Gradiška i svakako odazivom mladih. Njene riječi potvrdila je i predsjednica udruge partnera “Pozitiva”, Mira Linjaković, dodavši kako su uvijek otvoreni za daljnu suradnju.

Ciljeve, aktivnosti i postignute rezultate prezentirala je voditeljica projekta Brigita Dobriković. Projekt je počeo 20.06.2015. godine, a završava zadnji dan ovog mjeseca. Ciljana skupina obuhvaćena ovim projektom su mladi u dobi od 16 do 24 godine s poremećajima u ponašanju.  Glavne aktivnosti projekta bile su uređenje Centra za podršku mladih, grupni rad s mladima kroz šest radionica, individualno savjetovanje, te rad kroz Klub mladih inicijatora. 57 mladih je izravno sudjelovalo u projektu, a provedene su 272 radionice. Najveći interes mladi su pokazali za rock i kreativne radionice, ali i za individualna savjetovanja. U sklopu projekta organizirano je studijsko putovanje u Mali Lošinj s kojeg su polaznici ponijeli nezaboravna iskustva. Zanimljivost je kako su u sklopu tog dijela projekta članovi Udruge “Prevencija” usvojili albino dupina o kojem će se svakako brinuti kroz razne buduće akcije.

Ovaj hvale vrijedan projekt Udruge “Prevencija” od velikog je značaja za naše društvo i zajednicu, jer je provedbom istog mladima pružen novi sadržaj za izvannastavne aktivnosti, a također se pokazalo kako mladima nedostaje dodatnih sadržaja i edukacija za koje pokazuju interes. Grubač najavljuje i neke nove projekte, a trenutno su u fazi očekivanja rezultata natječaja na koje su se kandidirali kao potencijalni provoditelji.

no images were found

Komentari
Prethodni članakFitness centar “Driver” – pravo mjesto za brigu o zdravlju i izgledu / Foto
Sljedeći članakStotinjak hodočasnika iz Požeške biskupije na Svjetskom danu mladih u Poljskoj